Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '17

 
Kategori
Siyaset
 

AKP ve Din Eleştirisi Zaman Kaybı, En İyi Eleştiri İlgilenmemek

Bazı şeyler bize ters olabilir, yaşamımızı onlarla uğraşarak geçiremeyiz. Var olan şeye olmasaydı demek komik. Yaşamımızın etkilendiği doğru olsa da yapacak bir şey yok ki zaten, yaptığımız havanda su dövmek.

AKP de din de bu ülkenin gerçeği. Varsa eğer bunların bizi rahatsız eden kısmı herkesin birbirinden rahatsız olabileceği halleri olur. Bazı şeyleri değiştiremeyeceksek onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz. Düşüncelerini hayat tarzlarını kabul etmek zorunda değiliz, karşılıklı saygı çerçevesinde herkes kendi hayatını yaşar.

Doğru olup olmadığından da emin olmadığımız bazı münferit olayları gündeme getirerek hem ilgisiz kişileri üzmüş hem de ayrışma çizgisini derinleştirmiş oluruz. Hükümetin beğenmediğimiz icraatlarını elbette protesto edeceğiz ama bunu belli bir kesimi hedef alarak yapmak doğru değil.

Provokatif kimselerin oyununa gelerek hassas dini değerlere saldırmak bize bir şey kazandırmaz. Din mensupları hem hassastır hem de onların içinde de bozguncu, provokatif kimseler vardır; caminin tuğlası eskimiş deseniz dine saldırı olarak yansır.

Eğer bir siyasi ya da düşünsel rekabet söz konusuysa bu şekilde davranarak onların gücünü zayıflatamazsınız; çünkü sizin gibi onlar da inanmış. Yani zihniyet eleştirisiyle bir yere varamayız, üstelik demokratik değil. Oy verdikleri partinin icraatlarını eleştirerek eğer haklıysanız siyasi eğilimlerini değiştirebilirsiniz. Tabii ki aynı şeyler onlar için de geçerli.  

Bırakın isteyen istediği gibi yaşasın, bize ne!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..