Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Alışırsınız, alışırsınız

Kimbilir kac kisi cumhurbaskaninin kim olacagini tartisiyordur bulundugu ortamda. Sanki uzerlerine vazifedir cumhurbaskaninin kim olacagi.

Cumhurbaskaninin nasil secilecegi yasalarla belirlenmistir. Turkiye Buyuk Millet Meclisinde yeteri kadar milletvekili oyu ile secilir. Var midir ellerinde sectirebilme ya da sectirmeme gucu, o zaman ne diye bu kadar konusulur bu konu uluorta? Cunku abesle istigali o kadar cok seviyoruz ki, sarfedecek zamanimiz o kadar cok ki, bundan dolayi luzumsuz mevzular ile mesgul oluyoruz. Siz bakmayin secilmesini istemeyen, Ataturkcu gecinen kisi ya da kurumlara Ataturk`un degerleri yerle bir edilirken, kilini kipirdatmayan, sadece seyretmekle yetinenler simdi Ataturk`un makamini dusunuyorlar. Bunca yil nerede idiniz bu zihniyet gumbur gumbur gelirken, Milli egitimin icine otuz yil once coreklendiler, ucundan kosesinden tirtikliya tirtiklaya Ataturk ilkelerinin yillarca, egitimi egitim olmaktan cikartip ogrencilerin kafasini gereksiz bilgiler ile doldurdular. Bunca yil duyarli bir kac kisinin haricinde kimse herhangi bir tepki gostermedi.

Konusacak konu mu istiyorsunuz, cocugunuzu nasil bir gelecek bekliyor, sokak cocuklari hakkinda ne dusunuyorsunuz, din olgusunun gunluk yasami yavas yavas nasil etkisi altina aldigi konusundaki fikriniz, yavas yavas batiyoruz farkinda degil misiniz, issizlik orani her gecen gun artiyor, islenilen alanlar her gecen gun azaliyor, soyu tukenmekte olan bir cok hayvan coktan tarihe karisti, zamanimizin cogu arac icerisinde geciyor, Turkiye soyuluyor farkinda degil misiniz, ulkenin vergi yukunu her zaman esnaf ve maasli calisan kisiler cekiyor. Belirli bir azinlik her zaman luks icinde yasarken buyuk bir cogunluk yasam standartinin altinda yasiyor. Gunluk yasami etkileyen siddet olaylari ile ne kadar yasanir. Daha yuzlerce siraliyabilirim ama ben de yazmaktan sikildim zaten, siz once bunlarla fikir cimnastigi yapin, cunku diger konunun neticesi aylar once belli oldu. Hem dunyanin sonu degil o sahsin oraya cikmasi alistirin kendinizi, yuzlerce olup bitene alistirdiginiz gibi.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...