Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '07

 
Kategori
Tarih
 

Amansız Yolculuk Bölüm -8-

Amansız Yolculuk Bölüm -8-
 

26 Eylül

Deniz yolculuğu başlıyor.

Faslıların getirdiği tekne motoru 17 beygir güce sahipmiş ve 36 kişi bu motorla Atlantik'e açılmaya çalışmış. Kaptana bir pusula vermişler ve izleyeceği yönü göstermişler. Herkes korku içinde ve dualarla binmişler tekneye. Sadece King ve kaptan yüzme biliyormuş. Aralarında denizi göremeyeni bile varmış.

Önce ikişer ikişer teknenin dengesini bozmadan sağlı sollu tekneye binmişler. Teknenin aşırı dolması her dalganın daha açılamadan tekneyi karaya saplanmaktan kurtaramamış. Kaptanın komutlarıyla daha sonra yavaş yavaş ilerlemeye başlamışlar.

Dalgaların önüne bir türlü geçememişler ve hep bütün darbeler yanlardan gelmiş. King'in "Düz git kaptan" nidalarını yükseltmesi bile teknenin suyla dolmasına engel olamamış. Batmaya başlamışlar. King sonunda tekneden atlayıp yüzerek uzaklaşmaya başlamış. Ayağını yere basmasıyla birlikte imdat seslerini duyması bir olmuş. Geriye dönmüş ve ilk olarak Kamerunlu birini kurtarmayı denemiş. Adam King'e sarılınca ikisi beraber batmaya başlamış. Onu sahile çekene kadar dibe girip çıkmışlar. Daha sonra bir kişiyide bu şekilde kurtarmış. Kurtulanlar başlamış öksürmeye, böğürmeye, kusmaya...Ve iki kişi kayıpla denize açılma fikri başka bahara ertelenmiş oluyor.

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..