Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

15 Ekim '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Anlamlı olsun hayatlar

Anlamlı olsun hayatlar
 

Resim internetten


ANLAMLI OLSUN HAYATLAR

Hareket etmiyor elimdeki kalem. Nereden başlasın? Takılıp kalmış tutukluluklara, dalan gözlerimin rotasında, gözlerimde rotasız yollar. Rüzgarları yolluyorum arkalarından, beni de sürüklesin istiyorum. Ayak bağı olursun diyor rüzgar. Geç kaldın, geçe kaldın peşimizden gelmek için.

İçimde susmayan bir geveze susmuyor umkumda bile. Biraz uyusa o da ben de toparlayacağız, torbaların içinde anılarımız, atacağız gecenin zifirinde, zifir karanlıklara kötülükleri. Ki karanlıklar temizlermiş ruhları.

Sizin olsun doğrular, doğruluğun geçerli olmadığı insanlarla karanlık bile masum bir loşlukta parıldar. Ki aydınlıklar aklarmış yürekleri. Saydam olsa bile kör gözlerin görmediği anlamsız hayatlar. Nankör diyerek günahlarını almayın kediler yedikleri kaptan çok uzaklara pisliyorlar.

Hayatın karmaşık felsefesi, öyle basit ki aslında. Saydam, cam gibi de kaygan bir zemin üstelik. Kaybolmuş, oynak hikayelerin baş rol oyuncularına hiç yüz vermez. İstikrar ister, istediğini almadan da dönmez geriye. Bilmediğin dillerdeki levhalarda takılıp kalma, yüreğinin doğrusuna git. Su üstünde bile yürüyebilirsin batmadan, yüreğin doğruysa inan bana. Yeter ki gözlerin dönmesin kötülüğe.

Hepimiz noktacıklar kadarız. Böbürlenmen bile yağata düşene, nefesin zorlanana kadar. Parayı ana konu ettikçe ucuzlar ve yok olur beyaz kanatlar. Aynı dünyada bambaşka hayatlar yaşar insanlar. İnanan inandıkları kadar. Kendini sev, sakın kendinden başkaları için vazgeçme. Kurcalamadan bulursun, her şey hayatın içinde. Her gün yeni bir yaşam fırsatı sunuyor ellerine Yaradan.

Ellerinde un ufak etme. Erdemlerinle temizleyemeyeceğin kir yok yeter ki sızlatma ayaklarını belirsiz kirli yollarda. Hayatın konserine dört aç kulaklarını, dinlemeye başladığında ayaklaın-vücudun yakalar sana bile sormadan uyumu.

Sofranda ne yediğin değil, dört yönden nasıl yediğin önemli. Sen ve kendin usulca dinleyin birbirinizi, hayatta en güzel ikramiye bu. Susarak da sohbet edebilirsin sonbahar güneşleriyle, gülümseyerek her günün akşamında. Çok göz ardı etme ama çok da kulak asma hüzünlerine. Bunlar hazanın yapraklarını değiştirme vakitleri. Geçecek hele bir kar yağsın hele yağmurlar ıslatsın senden once gözlerini.

Hayat her haliyle güpgüzel. Yeter ki sağlık olsun. Her yaşanan bir gün geçmiş olacak nasılsa. Bir tek hakikatler kalır geçmişten bu güne. Var olan asla yok olmaz kainatta.

En geçerli duygu aşk. Ağaç, bebek, kopek, doğa, yürek, emek, sana güzel bakan, güzel duygularla baktıran… Denizde korkutmuyor karanlıkta eğer yüreğin atıyor ve içinde aşk varsa. Önce kendine saygı duymakla başlar aşk. Kendi kendini mutlu edibiliyorsan varsın, gerisi umutsuz çaresiz bekleyişler saklar içinde. Kendini itelersen öteye, o zaman başlar yaralayan yalnızlıklar. Ki yalnızlıklar bile doğru yaşanırsa içinde mutluluk saklar.

Azap da cennette senin ruhunda. Sen nerede durmak istersen ora yerindir. Ateşin içinde dinmeyen yangınlar ya da yeşillikler içinde huzur. Emeksiz beklentiler huzursuzluk verir her tarafa.

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..