Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '15

 
Kategori
Deneme
 

Anlamsız mutluluk insanı üzer

Anlamsız mutluluk insanı üzer
 

Birilerini üzmemek ya da imaj için, rol yapmanız gerektiğinde mutlu görünmeye çalışabilirsiniz ama mutlu olmak için mutlu görünemezsiniz.

Bir de mutlu olduğunu sanmak var… Burada mutlu olup olmadığınıza değil sizi mutlu ettiğini sandığınız şeye bakmak lazım. Mutluluk veren olayla/durumla kişinin istekleri örtüşmeli. Sadece istediğiniz, sevdiğiniz, arzu ettiğiniz şeyler sizi mutlu eder. Bunlardan biri gerçekleşmişse mutlu olduğunuz söylenebilir. Değilse durumu idare ediyorsunuz demektir.

Mutlu olduğunu sandığınız durum ya da sizi mutlu eden şey anlamlı olmalı. Mutluluk nedeni sizden onay almalı. “Marketten yoğurt almıştım, bozuk çıktı, iade edebildiğim için mutlu oldum” Ben mutlu olmazdım şahsen. Anlamsız bir mutluluk. Mutluluğun bir mantığı vardır. Bizi mutlu eden şey/ olay her şeyden önce akla uygundur.

“ Şeytan çok kötüymüş, görmediğime memnunum” Ne bu şimdi? Bence şeytanı görmek ekstrem; yani hiç olmayacak bir şey. Asıl gördüğüne mutlu olmalısın. Bazen etrafımızda görürüz, insanlar gülerler, oynarlar, anlamsızca kahkaha atarlar. Espri yapar, insanlarla alay ederek keyiflenirler. Fakat bu şekilde mutlulukta bir boşluk vardır. Neye gülmüşlerdir? Güldükleri gülünecek şeyler midir? Durup dururken nedensiz ve uygun olmayan bir yerde mi oynamışlardır? Siz de gülüyorsanız birilerinin kahkaha atması normaldir.

Kişi yalnız kaldığında hesaplaşma başlar ve mutluluk sandığı o durumların bir aldanış olduğu ortaya çıkar. Üstelik rencide olmuştur. Kendini suçlar. Mantıklı bir şeye güldüğünüz zaman hiç böyle olmaz. Çünkü gerçekten gülünecek bir şeydir. Dönen topaca gülüyorsunuz, patlayan balona, tavuk gıdıkladı gül, hacı amca höt dedi gül… Üstelik her gün her gün, alışkanlık yapıyor ve aptallaşma başlıyor.

Bu soytarıca mutluluk oyununu bir de siz oynuyorsanız oyun bittikten sonra pişmanlığınız daha çok olur. Burada hani zaten gülelim eğlenelim ön mantığıyla başlamışsanız yine sorun yok. Çünkü önceden biliyorsunuz. Kendinizi ona göre hazırlıyorsunuz. Ama bazı şeyler/durumlar oluyor da siz bunlardan güya mutlu oluyorsanız (ve de sizi küçük boş bulunmalarla onurunuz çiziliyorsa) işte bu durumları yalnız kaldığınızda sorguluyor kendinizden nefret ediyorsunuz. Engelli ya da biraz aptal birinin halinden çok eğlenir mutlu olursunuz ama yalnız kaldığınızda burnunuzdan gelir. Sizi mutlu eden olay mutlaka kabul edilebilir bir olay olmalı. 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..