Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Anlaşıldı, PKK Kürdistan’ı kurmaktan vazgeçip Türkiye’yi yıkmaya karar verdi

Anlaşıldı, PKK Kürdistan’ı kurmaktan vazgeçip Türkiye’yi yıkmaya karar verdi
 

Karşımızdaki terör örgütü olduğu halde demokrasi ahlakımız nedeniyle sorunu objektif olarak ele almaya gayret ediyoruz. PKK’nın son zamanlarda güç kaybettiği hatta yenildiği/dağıldığı iddia ediliyor. Bilemeyiz tabi ama savaşımın strateji değiştirdiği görülüyor. Normalde örgüt devletle savaşır. Uğruna savaştığın halk da yanındaysa kazanırsın.

Doğrusu PKK’nın romantik Kandil macerası umduğu gibi gitmiyor. Söylendiği gibi arkasında 20 tane devlet varsa bu hala büyük bir güç ama Kürt halkının bir kısmının desteğini alamaması, gelişen teknoloji ve Türkiye’nin terörle mücadele tecrübesinin üst düzeye çıkması ve bunun sonucu dağda savaşın riske girmesi örgütün strateji değiştirmesine neden olmuş olabilir.

Ancak unutulmamalı ki PKK’yı besleyen de romantik kandil macerasıydı. Yani bu duyguyla Kürt gençlerini kandırarak militan devşirebiliyor, orada uzakta savaşıyordu. Ama şimdi şehirlerde bomba patlatan PKK’dan örgüte destek verenler bile rahatsız. Kandil’den belki ama Kızılay’dan, Veznecilerden Kürdistan’a yol gitmez.

Sanki PKK’nın teslim olmak dışında başka yolu kalmamış gibi görülüyor. Çünkü tamam bir 30 yılda şehirlerde bomba patlatırsın ama sadece masum siviller ölür, başka hiçbir şey elde edemezsin. Halk hareketi sonucu iç savaş başlatma akla gelebilir de hangi Kürt’le yapacaksın, neredeyse %60’ı devletle beraber. Kalanıyla da bu millet savaşır.

Arkandaki devletler “savaşa devam” diyorlarsa onlar için savaşıyorsan devam edersin. O zaman artık bu savaşımın hedefi Kürdistan değil Türk devletini yıkmak olur. Silah yanlıştı, en başından söyledim. Silah yüzünden örgüt tabanını da kaybetti, meclisteki siyasi uzantınız sizi eleştirebiliyor. Hatta belki yakında karşıyız diyecek. Aklı başında Kürtler demokrasi içinde çözüme inanıyor. Aklı başında Türkler de. Elinizde silah varsa benim için de katilsiniz. Türkiye’nin elinde de silah var ama o “ülkemi koruyorum” diyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..