Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '07

 
Kategori
Antalya
 

Antalya'nın bu mevsimleri var ya

Antalya'nın bu mevsimleri var ya
 

Yine bulutlar ağırlaştı Antalya üzerinde. Kafamı çeviripde Antik Olympos Bey dağlarına baktığımda, yüreğimde inceden inceye bir erime olur.

O ne muhteşem bir manzaradır öyle.

Sağnak şeklinde yağan yağmurla birlikte, bulutların dağ eteklerine yapışması görülesi bir güzelliktir.

Dağ eteklerine yapışan o muhteşem bulut kümeleri bir tarafta, bir başka tarafta ise vadi aralarından çıkan o muteşem bulut kümeleri sanki bir orman yagınını andırırcasına yağan yağmurla muhteşem bir bütünlüğü gözlerimizin önüne serer.

Yapmur bir kaç gündür Anatlya'yı müthiş yıkadı. Her yer tiril tiril oldu ve çam kokuları ile toprak kokularına bezendi ve birde çam kokuları ile toprak kokusunun yanına hanımeli ve portakal çiçeklerinin kokusu eklenince, o muhteşem parfüm ruhumuzun derinliklerine hükmetmeye başladı.

Ve böyle günlerde en güzel şey Antalya Kemer arasında kısa bir yolculuk yapmaktır. O güzelim seyirlik yolda kart postal tadında muhteşem görüntülere tanıklık edersiniz.

Her yer kalınlaşmış grimsi ve füme rengi bulut kümelerinin esiri olmuştur. Dağ yamaçları bulutlara bezenmiştir.

Bulutlara bezenen dağ yamaçlarının devamında dağların sivri uçları boy gösterir.

Dağların tam orta yerindedir bulut kümeleri ve dağların aşağı kısmı, hemen bulutların bittiği o güzelim ksımdan sonra, çam ormanları başlar ve deniz seviyesine kadar çam ormanları kendini gösterir.

İşte bu manzarasal bütünlük içerisinde, doğanın tam ortasında, o muhteşem kokuları içinize kadar çekip huzura ulaşırsınız.

Antalyanın en güzel aylarıdır bu aylar.

Yağmurlar sağnak yağsada, gök gürlesede, illaki üzerinize kalın şeyler giymek zorunda değilsiniz. Sıcacık bir iklimdir Antalya iklimi bu mevsimlerde.

Tiril tirildir Antalya bu mevsimlerde. Bir harikadır. Yılın en güzel aylarıdır bu aylar. Yani anlayacağınızı yazın o muhteşem sıcaklarından sonra, portakal tadındadır bu mevsimler.

Ve bu mevsimlerde özellikle bu mevsimlerde Antalya'da doğa ile bütünleşmek hayatın ta kendisidir. Çıkacaksın dağlara bu mevsimlerde, ovalardan geçeceksin, derelerden atlayacaksın ve o güzelim kekik kokuları, nane kokularını içine çekip çekip ovalarda, dağlarda, dere kenarlarında alabildiğine koşacaksın.

Antalyanın en güzel aylarıdır bu aylar.

Bu aylarda Antalya mükemmel bir iklime ulaşır. Hiç bir şekilde rahatsız etmeyen muhteşem bir iklim. Ne sıcaktır, ne soğuk, ne nem vardır, ne rutubet.

Zaman zaman sıcak zirvede yapmaz değil bu mevsimlerde Antalya'da. İşte sıcakların yükseldiği anlarda soluğu denizde alıp kendini bırakacaksın Akdeniz'in sakin sularına.

Çok sık olmasada bu mevsimlerdede denize girilir Antalya'da

Denize girmesende bu mevsimlerde Antalya'da, denizin kenarında yağan yağmurun ve deniz üzerinde çakan şimşeğin izlencesi bir başkadır, keyfin ta kendisi, hayatın tadıdır, tuzu, biberi, baharatıdır.

Yine akşam oldu ve yağmurlu, bulutlu bir hafta sonunun ardından bu gün yine, kısada olsa güneş açtı ve akşama doğru bulutlar yine dağ eteklerine yapışmıştı. Yani anlayacağınız dostlar bu gece yine Antalya semalarında şenlik var, Yine dostlar o muhtşem şimşekler çakacak Antalya semalarında ve evlerin camlarına yağmur tanecikleri vuracak ve ben yine keyiften çıldıracağım.

Ve emin olun dostlar gece yarısı yağmurun en şidetli anında, balkonda kahvemi yudumlayacağım.

Kahvemi yudumlarken denizin üzerinde çakan şimşekleri izleyip, gök gürültüsünün ritmine kendimi kaptıracağım.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..