Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Anti-semitizm hortluyor mu?..

Anti-semitizm hortluyor mu?..
 

Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'i, alışılmış diplomatik üslubun dışına çıkarak "pataklama"sı, inceden inceye de olsa, "anti-semitizm" hortluyor mu, "endişelerinin" dile getirilmesine bahane ediliyor..

Anti-semitizm nedir?

Kısaca "Yahudi düşmanlığı" olarak nitelenebilecek bu siyasi ve sosyal tavır, aslında, Hz.İsa'yı çarmıha gerenlerin Yahudiler olması nedeniyle, ilk çağ Hristiyanlarının Yahudilere düşmanlığı ile başlıyor.

Avrupa'da Yahudi düşmanlığı, yani anti-semitizm, dinsel ve ulussal nedenlerle, İkinci Dünya Harbi yıllarına kadar yaşayan bir siyasal ve sosyal olgu olarak gelmiştir.

Anti-semitizm'in Hitler Almanyasındaki Nazi felsefesiyle doruğa çıktığı kabul edilir..

Tüm Avrupa'da anti-semitizm'in hiç uğramadığı bir coğrafya varsa, o da Türkiye coğrafyasıdır. Gerek Osmanlı döneminde, gerekse Cumhuriyet devrinde hiç bir şekilde "anti-semitizm" denebilecek ölçülerde Yahudi karşıtlığı olmamıştır; hem siyasi anlamda hem de sosyal anlamda..

Aslında, çoğu bağımsız tarihçinin ifade etmekten çekinmediği gibi, "İkinci Dünya Savaşının gerçek galibi Yahudiler olmuştur." O kadar ki, İkinci Dünya Harbinden sonra, bütün dünya "Siyonizm" in istediği şekilde dizayn edilmiştir.

Buna rağmen Siyonistler ve onların güdümündeki loca'lar, "anti-semitizm" i, şimartılmış bir çocuğuk gibi, daima yaptıkları haksızlıklar ve yaramazlıklar için koruyucu paravan olarak kullanmak üzere sıcak tutmuşlardır.

Bugün dünya'nın neresinde anti-seminist siyaset vardır? Hiç bir yerinde..

Buna karşılık, "anti-Türkist" veya "anti-İslamist"(İslamafobia) tavırlar, siyasetler Avrupa'da almış başını gidiyor.

İsrailli'ye "vize" uygulama cesaretini gösterecek bir Avrupa ülkesi var mı bugün!..Yok, ancak nerdeyse Avrupa'nın tamamı Türk'e vize uyguluyor.

Nazi'liğin merkezi Almanya'da "Türken raus" slogonı Alman "dazlaklığının" temel amentüsü olmuş..Yakılan Türk evleri'nin failleri bile bulunmamış..

Örnekleri çoğaltmak mümkün.. Ama buna gerek yok.

Bugün dünya'da "anti-semitizm" den eser yok ama, İsrail acımasız katliamlarına, vahşi soykırımına karşı ses çıkarmak isteyenlere yaftayı yapıştırıyor: Anti-seminist!...

İsrail'e karşı olmak, Yahudiliğe karşı olmakmış gibi sunuluyor..Dediğim gibi, bu propagandayı uluslararası planda yürütecek "yardakçı" ları da bolca var İsrailin..

İsrail, bir zamanlar gerçekten de "anti-seminist" yaklaşımlarla, Yahudileri ateşlere atan "Hristiyanlığı" ehlileştirip yedeğine almayı başardı bugün..Hatta, İslam ülkelerinin çoğunun liderleri de İsrail hayranı oldu..

Ama, bir ülkeyi olanca uğraşlarına rağmen "yedeğine" alamadı; Türkiye'yi...

Osmanlı'nın ruhu buna izin vermedi; vermeyecek!..

İsrail bunu anladığı için, Orta Doğudaki "haksız" varlığı ve şımarık "pervasızlığı" için, tehdit olarak sadece Türkiye'yi görüyor. İsrail'i yanlız ve sadece Türkiye'den korkuyor..

Ama, Atalarımızın dediği gibi: "Korkunun ecele faydası yoktur!.."

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..