Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Arsenal'in acısını Bursa'dan çıkardılar! FB: 5 - BS: 2

Arsenal'in acısını Bursa'dan çıkardılar! FB: 5 - BS: 2
 

***Efsaneler geri döndü!***


"Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, " şarkısı eşliğinde yağmurla yarıştı Kanaryalar, gol olup yağdılar timsahlar'ın kalesine, ama son dakikalarda 2. golü de yemeseydik daha keyifli olacaktı!

Turkcell Süper Ligi 8, haftası, Fenerbahçe kendi evinde, bu sezonun sürpriz takımlarından Bursaspor'u ağırlıyor . Kötü gidişine son vermesi ve taraftarı sevindirmesi açısından önemli bir maç, dönüm noktası olması umuduyla oturdum ekran başına.

Coşkulu tribünler eşliğinde maça hızlı başladı her iki takım da. Geçen yıl bizi şampiyonluktan eden Anadolu takımlardan biri Bursaspor. Ligde üst sıralarda. Daha dakika 5, Guiza gol kaçırdı ve top kornere çıktı. Alex'in attığı köşe vuruşuyla Lugano golü erken buldu. Seyirciler çılgınlar gibi alkışlıyor.

Nazar değmesin bugün Kanaryalar cıvıl cıvıl. Sihirli bir değnek mi değmiş, yoksa Aziz Başkan'ın şu meşhur antibiyotiğinden mi almışlar? Tek mutsuz Dede, gol atıldı, sevinmiyor bile, hala yere bakıyor ya da herhangi bir şey okuyor. İkinci gol Uğur'un 5 kişiyi aşarak attığı nefis bir gol, önceki maçlarda mücadele etmesine rağmen sürekli ıslıklanan Uğur golden sonra müthiş sinirli, neredeyse ağlayacak. 5 yıldızlı 5 gol. İki tane de kalemize, onlara yıldız yok benden. İkinci golü yemeseydik iyiydi. Bugün forvetlerde iş yoktu, zaten golleri de savunmanın göbekteki iki oyuncusu Lugano ve Edu ile orta saha oyuncuları attı, birisi de sol kanattan, Uğur'dan.

Güiza gol kaçırma yılın rekoruna aday. Semih de geride oynadığı için fazla pozisyon bulamadı. Bugün yeni transfer Josico da sahadaydı. İyi kurtarışlar yaptı. Bir ara yedekler geldi ekrana, baktım Deivid orada, "inşallah girer ve gol atar, " dedim. Dediğim gibi oldu, Deivid yine eskisi gibi, 5. gol ona ait, golden sonra Roberto Carlos'un boynuna sarılıp ağlarken, eşi de tribünlerde ağlıyordu. Ben de çok duygulandım. Onun adına çok sevindim, en değerli gol o benim için. Gerçi uzun süredir sessiz kalan Kaptan da 4. golü attı. Bir pozisyonda da ceza sahasında düşürüldü ve penaltı beklerken sarı kart gördü. Hakem takdir hakkını hep Bursaspor lehine kullandı, tek bir karar var onu da görmediğinden. Alex'in sırtına çarpıp çıkan topa köşe vuruşu kararı verdi. Selçuk ikinci sarı kartla dışarı alındı.

Maç Fenerbahçe'nin ve hatta bu sezonun en güzel maçı olarak değerlendirilebilir. Arsenal'in bize karşı oynadığı gibi oynadılar. Kaleci Volkan da günündeydi. Yediğimiz iki gol de uzaklardan ve yerden geldi, yetişemedi.

Bugün stada gelmeyenler çok pişman olmuştur. Efsane bir yere gitmemiş, sadece izin kullanmış. İkinci yarı kovadan akarcasına yağmur yağıyordu, yağmur gökten yağdı, Fener, Bursa kalesine gol oldu yağdı. Eğer Güiza biraz becerikli olsaydı 7-8 gol olurdu kesin.

Biz boynu bükük Fenerlilere çok iyi gelecek bu sonuç, 3 puan 5 gol 3 averaj, kısa günün karı, Allah bereket versin! Ama yine de insan kızmadan edemiyor, madem bu kadar iyi oynuyordunuz, Bursaspor'u bile eze eze yendiniz, diğer maçlarda neredeydiniz? İçimiz yanıyor hala, düşündükçe.

Haydi bakalım, bıraktığımız yerden, şimdi sıra Eskişehirspor'da, sonra Arsenal. Böyle oynarlarsa Arsenal'i evinde yenmek hiç zor değil.

Selamlar-sevgiler!

<ımg height="375" src="http://galeri.milliyet.com.tr/2008/10/25Fenerbahce5_Bursaspor2/10.jpg" width="608" border="0">

Bu resim Alex'e inanmayanlar için!

Resimler alıntıdır:
http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0, 2793421&id=29&galeriid=4809#galeriStart

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..