Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '19

 
Kategori
Güncel
 

Artık Operasyon Yapamayız

 
ABD ile anlaştık operasyona gerek olmayacak ayrı konu. Ve tampon bölge anlaşması olmasa bile... Bizi aslında Afrin’de de engelleyeceklerdi fatura kesmeyi tercih ettiler, ABD PKK dışında Türkiye'nin terör politikasını onaylamıyor. 
 
Malum tweet nedeniyle Trump’a karşılık verilmesi de yanlıştı üzgünüm demek de. Karşılık vermek meydan okumak yani operasyon ama bedeli belli. Özgünüm ise teslimiyet.
 
Hem artık operasyon yapamayacağız hem de ABD’ye teslim olduk. 
 
“Mahvederiz”in karşılığının olmaması Amerikan mandası gibi bir şey, Türkiye’nin Suriye’de operasyon macerası bitmiştir.
 
Bu politika hatalı değil içinde bulunduğumuz durumla ilgili mecburiyetin sonucu. Ne yapabiliriz ki? Terörle mücadeleyi mi bırakacağız, üstelik beka sorunu deniliyorken.
 
Ancak ezildiğimizi ve millet olarak gururumuzun kırıldığını kabul etmeliyiz. Bahçeli’nin dediği gibi rest çekme şansımız var  bu durumda bazı şeyleri göze almamız lazım.
 
Askeri güç olarak bir endişem yok. Allah göstermesin elbette ama ABD ile tarihte hiç karşı karşıya gelmedik. Umarım yine de gelmeyiz. Bizi bilmiyorlar.
 
Ekonomi yumuşak karnımız onlar da bunu biliyorlar. Değilse Türkiye’ye askeri yönden baskı yapamayacaklar, ekonomi kozunu kullanıyorlar. 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..