Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

Artur Ziko

Artur Ziko
 

Fenerbahçe bugün derbiden gülerek ayrılan taraf oldu: 2-0. Zikonun öğrencileri Kadıköy'ü rakibine dar etti. Maçın son bölümlerine kadar keyif veren bir futbol vardı sahada. 2-0'dan sonra Feldkamp risk aldı. Ümit Karan ve Hakan Şükür'ü sahaya sürdü. Galatasaray'ın baskısını artırdığı dakikalarda Fenerbahçe'den Devid'in gördüğü kırmızı kart maçın tansiyonunu değiştirdi. Ancak Fenerbahçe maçtan 2-0 galip ayrılmayı başardı. Maçın golleri 3'üncü dakikada Semih Şentürk ve 56'ıncı dakikada Devid De Souza'dan geldi. Gergin geçen maçta kartlar havada uçuştu. Maçın hakemi Fırat Aydınus yedi sarı kart ve bir kırmızı kart ile tamamladı derbiyi. 78'inci dakikada kırmızı kart gören Devid haftaya Gençlerbirliği maçında yok.

Türkiye'ye gelmiş en saygın futbol adamlarından biridir Artur Ziko. Gerek kişiliği, gerekse fotbola bakış açısı ile türk insanını kısa sürede kendine inandırmış ender antrenörlerden birisidir. İnanamaz çünkü bizim insanımız hocalara falan hep onlardan daha fazlasını bilirler, yaptıkları takımlar hep hatalıdır...

Bütün bunlara rağman Ziko işini yapmaya çalışmış ve başarılı olmuştur ülkemizde. Geldiği günden bu güne Fenerbahçe hep büyük maçların büyük takımı olmuştur. Eleştirilecek tek yönü vardır Ziko'nun takımının; küçük maçlara yeterince takımını hazırlayamaması.

Bu gün yine bir zafere imza attı Ziko hoca ve talebeleri. Galatasaray'ı Kadıköy'de eze eze yendiler. Seyir keyfi yüksek bir maçtı ve son günlerde fotboldan zevk alamayan türk insanına Ziko'nun bir lutfuydu sahadaki futbol. Fenerbahçe artık kendi oyununu oynuyordu, Ziko bunu başarmıştı. Oturmuş bir kadro ve rakibe göre değil kendi oyunu dikta eden, ısrarla futbol oynamaya çalışan bir takım yarattı. Bunun meyvalarını da topluyor tabiki. Kendisini tebrik ediyorum. Bize futbolu yeniden sevdirdiği için.

Murat AYDEMİR

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..