Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Asın inekleri...

Asın inekleri...
 

Görsel, www.frmartuklu.net' ten alınmıştır.


Havasına suyuna, taşına toprağına, otuna ovasına, tavuğuna ineğine ve insanına bir başkadır benim memleketim.

Son günlerde insanımızın üzerine ölü toprağı serpildiğinden yakınıyorduk. Öyle bir olay oldu ki şaşırdık. Yurdumun dört bir yerinde insanlarımız hak aramak ve daha iyi bir yaşam adına 1 Mayıs’ta meydanları doldurdu ve hep bir ağızdan haykırdı daha özgür ve daha kaliteli bir yaşam için. Tandoğan’da ki mitingde pankartlardan birinde:

“Vekile altından kazan, memura çay kaşığı ile kuruş!” yazıyordu. Elimiz yüreğimizde beklerken şükür ki olaysız atlattık bir mayısı.

Tam rahat bir nefes alıyorken, çocuklarımızı eğitilsinler diye emanet ettiğimiz okullardan gelen sesle neye uğradığımızı şaşırdık. Güzel yurdumun birçok yerinde çocuklarımızın verilen sütten zehirlendiği ve hastanelere götürüldüğü haberleri gündemi doldurdu.

Sayın Başbakan'ımızın "süt projesi" kapsamında dağıtılan sütlerden, daha projenin ilk gününde çocuklar zehirlenmişti.

Şaşırdık, öfkelendik…1 Mayıs’ın da verdiği bir şevkle, sorular soruldu yetkililere…Cevaplar ;  kem, küm,  falan filan,  psikolojik …Zehirlenme diye açıkça söyleyen bir yetkili yok. Neyi gizliyorlar anlamadım ki?...

Dedim ya bir başkadır benim memleketim. 1 Mayıs ruhuyla İneklerimiz dahi eylem kararı almış anlaşılan. Dayanamamışlar bu kadar çok sağılmaya…Otlayacak ovaları yeterli olmadığı halde, besi çiftliklerinde esaret hayatı yaşadıkları halde, önlerine yeterli yem konulmadığı  halde, sütlerinin ve etlerinin  çok pahalı bir fiyata tüketiciye ulaşmasına isyan etmişler anlaşılan. Aralarında hemen organize olmuşlar ve toplu eyleme başlamışlar. Bozuk sütlerin sebebi “İNEKLER”…

O halde asın  “İ N E K L E R İ”!…03 Mayıs 2012

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..