Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Askeriyeden çok güzel yenilikler...

Askeriyeden çok güzel yenilikler...
 

Bugün çıkan haberler insanın adeta içini ısıtıyor. Yavaş da olsa bu ülkede olumlu anlamda küçük küçük iyileştirmeler yapılmaya başlıyor. Örneğin dün, hükümet askerlik yoklamalarının kaldırılması için çalışma başlatıldığını açıkladı. Artık, ilk ve yedeklik yoklamaları kalkıyormuş. Öyle isabetli bir karar ki anlatamam. Kimse askerlikten kaçmıyor ama insanımızı da telaşa vermeye hiç de gerek yok artık bu devirde. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi var. Artık kim nerde, ne yapıyor devlet anında görebiliyor. Bu kadar basit bir bilgi için vatandaşı yormaya, telaşlandırmaya uğraştırmaya gerek olmamalıydı zaten. Bu karar anlaşılıyor ki aklı selimle alınmış. Çok da isabet olmuş hani. Her zaman böyle devlet işlerinde verimlilik artırıcı çabalara yönelmek, vatandaşa kolaylıklar sağlamak lazım.

Yine Kara Kuvvetleri Komutanlığı kendi bandosuna kadın sanatçılar alacakmış. Bizim askeriye gerçekten müziğe gereken ilgiyi her zaman verdi. Askeriye'nin bando okullarında Anadolu'nun nice evladı, müzik aleti çalımayı öğrendi ve  yurdun dört bir yanını şenlendirdi. Şimdi kadınlara da anlamlı bir sanat yolu açılıyormuş. Bravo vallahi.
 
Bugün çıkan bir başka haber de çok sevindirici. Aşağıdaki habere göre GATA, TIP Teknokenti kuruyormuş. Bu teknokentin ilk aşaması olan Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi faaliyetine başlamış. Artık ortez, protez için yurt dışına  çuvalla para ödemeyecekmişiz, bunları kendi imkanarımızla yapacakmışız. Bu da yıllardır özlemle beklediğimiz bir konuydu. Tıp alanındaki
elektronik alet ve araçları, protezleri neden kendi ülkemizin imkanları ile yapamıyorduk ki? Şimdi görülüyor ki artık yapılabilecek. Bundan güzel bir şey olamaz. Tebrikler gerçekten.
 
--**--
 
Genelkurmay 'Tıp Teknokent'i kuruyor
 
31 Ocak 2012 Salı 10:29
 
ANKARA -AA- Genelkurmay Başkanlığı'nın GATA Komutanlığı'nda kurulmasını planladığı Tıp Teknokent'inin ilk aşaması olan Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi faaliyetlerini sürdürüyor.
 
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan ve iç güvenlik operasyonlarında yaralanan gaziler başta olmak üzere hak sahibi Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin ihtiyaç duyduğu ortez ve protezlerin bazı kısımlarının Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Japonya gibi ülkelerden tedarik edildiği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
 
''Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile sivil vatandaşların kişiye özel doku ve uzuv kayıplarındaki protez, ortez ve implantların ülkemizde ileri teknoloji ürünü cihazlarla üretilmesi için gerekli olan Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi, GATA Komutanlığı yerleşkesinde 3 Ekim 2011 tarihinde hizmete açılmıştır. Merkezde 9 mühendis ve 11 tabip görev yapmaktadır.
 
Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi'nde hızlı imalat ve hızlı prototipleme sistemlerinin kullanılmasıyla, bu alanda Türkiye'de ilk merkez olma özelliğine sahiptir. Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi ile terör, doğal afet, trafik kazaları tehdidine maruz kalan ülkemizde bu teknolojiye ihtiyaç duyulduğunda parçalı doku kaybı, kanser cerrahisi, plastik cerrahisi, ortopedi ve adli tıp konularında yaygın olarak kullanılacak.
 
Gazilerimizin kişiye özel ortez, protez ve implantlarının üretimi ve geliştirilmesinde etkinlik sağlanacaktır. Ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet verebilecek kabiliyette yapılandırılan bu merkez, GATA Komutanlığı'nda kurulması planlanan Tıp Teknokent'inin çekirdeğini oluşturacaktır.''
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..