Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşkın gözü kör müymüş?

Aşkın gözü kör müymüş?
 

Şimdi sorarım sana güzel okuyucum: Aşkın mı? Yoksa bu adamın mı gözleri kör sence? Ne dersin?


Aşk köşeye sıkıştırınca ya da işimize gelmeyen bir şeyin, bir detayın farkına varınca sevdiğimizde; hemencik yumurtlayıveririz: "Aşkın gözü kördür" Pehhh! Sevsinler bizi. 

Yav kardeşim! Hemen neden ellerimiz yağlı kara oluveriyor bizim? 

İlişki azıcık zora girdi mi, çözüm aramak yerine kaçmak, çözümsüzlüğe sığınmaktır "Aşkın gözü kördür." deyip çamuru aşka atmak. Sence de öyle değil mi güzel okuyucum? 

"Aşkın gözü kördür." diyenler, olsa olsa kestirme yol arıyordur kendi çaresizliğine. Kılıf uyduruyordur kendi tembelliğine. Aşkın kestirme bir yolu var mı bildiğn? Ya da aşk kolay bir şey midir? Canın isteyince hemen kontrol edebildiğn? 

Aşk neden zordur bilir misin sen de güzel okuyucum? Ben bildiğim kadarını sen sormadan anlatayım sana sevabına? 

Bir kere aşk, elle tutlan, gözle görülen bir şey değil ki. Bir matematik problemi, bir fizik kanunu gibi yaklaş aşka." Kadın şöyle yaparsa, adam böyle yapar... Adam böyle yaparsa kadın böyle yapar" de;çık işin içinden kolayca. Varsa aşkın basit, anlaşılır formülü, paylaşın da bitsin insanoğlunun Adem'le Havva'dan beri süren bitmez azabı. 

Oh ne güzel! "Aşkın gözü kördür" de. Hoooop! Zeytinyağ gibi çık işin içinden. 

Ayşen'in elini ilk tuttuğunda kalbin pırpır atarken gözleri açık aşkın. Selçuğun dudaklarına deydiğinde dudakların senin gözlerin gibi aşkın gözleri de yarı baygın...Aşkın körlüğünden kimsenin olmaz haberi.İşler yolunda, sevgili kolunda olunca gayet sağlıklıdır aşkın gözleri; en az seninki gibi, benimki gibi... 

Ne zaman bir fırtına, ne zaman bir alabora alır götürür sevişenleri... Hooop yine oldu mu kör aşkın gözleri? 

Yoksa senin gözlerin, benim gözlerim kör olmasın aşk sevdalım? Lütfen işler zora girince işi aşkın kör gözüne sokmayalım 

Aşkı arayan senin gözlerin. Sevgilinin elini tutan senin ellerin. Sevgilinin ateşi tavan yaparken, yakan ateşi; senin tenin... 

Yoksa öyle sevgiliye melül melül, sarhoş bakan değil miydi senin gözlerin? Aşkın gözünü niye kör ettin? O vefasıza kızıp, neden garibim aşkın gözlerini feda ettin? 

Kör olan benim gözlerim, senin gözlerin... Lütfen aşka haksızlık etmeyelim. Düşünsene bir, içinde aşk olmayan bir dünya 

Kimin dünyası olurdu? Yaşadığın sürece aşkın yerini hangi umut doldururdu? İçindeki seni kim? nasıl coştururdu? Adı aşk olan muamma olmasa. 

Gözleri kör olan aşk değil; senin gözlerin, benim gözlerim... Topu aşkın kör gözüne atacağına, seç adamını, kadınını. Al sorumluluğunu, ver hesabını; kendi aklına kendi vicdanına. Doğru bak o zaman adamına, kadınına. Seni yarı yolda bırakacakla çıkma başlarken daha yarım kalmış aşk yoluna. 

"Gözleri kör olan aşk değil, senin gözlerin benim gözlerim." Azıcık aklım erdiğinden beri kadınlara, ben bu türküyü söylerim! 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..