Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '13

 
Kategori
İzmir
 

Atatürk; Körfezden İzmir'e Çıkarma Yaptı, Sevinç Gözyaşları İle Karşılandı...

Atatürk;  Körfezden İzmir'e Çıkarma Yaptı, Sevinç Gözyaşları İle Karşılandı...
 

Başkan Hakan Tartan, daha önce de Cumhuriyet Meydanında 2 bin 500 kişiyle Atanın portresini çizmişti.


 

İzmir’in Atatürk sevdalıları, 2 bin 700 kişiyle yere çizdiği Atatürk portresinden sonra, çılgınca bir projeyle Konak Belediyesinin acar Başkanı Hakan Tartan’ın geliştirdiği projeyle, denizden iki yelkenlinin eşlik ettiği 15 metre yüksekliğe ulaşan Atatürk görseli, sırasıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Konak İskele, Kordon kıyı şeridinden Gündoğdu Meydanı’na geldi. Yaklaşık 2 saat süren yolculukta güzargah üzerindeki kıyı  bandını dolaştırarak İzmir’e çıkarma yapan Ata’yı, tekrar gözyaşiları ile bağrına bastı.

İNSAN SELİ :  Kıyı şeridinde bekleyenlerin dışında evlerinde oturan vatandaşlar pencere ve balkonlarına çıkarak gösterimi izleyip, bayrak salladı. Atatürk görselini izlemek için sürücülerin yavaşlaması güzargah üzerindeki trafikte yoğunluğa neden oldu. Taaa Üçkuyulardan Alsancağa kadar Atanın bu ışık seli ile birlikte yürüyen İzmir’liler, gözyaşlarıyle Ata’ya bağlılıklarını, attıkları sloganla bir daha gösterdiler.

GÜNDÜZDEN HAZIRLIKLAR YAPILMIŞTI.  B. ŞEHİR BELEDİYESİ GÜNDOĞDUDA BİR YÜRÜYÜŞ DÜZENLEYEREK DUYGULARINI DİLE GETİRMİŞTİ. SEL GİBİ AKAN KALANALIK MANİDARDI

GURUR VERİCİ BİR PROJE:  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 75’inci ölüm yıldönümünde İzmir Konak Belediyesi tarafından geçen yılda olduğu gibi bu yıl da farklı bir etkinlik ile anıldı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen dev su perdesi gösterisi İzmir körfezinde Üçkuyular iskelesinde başlatıldı. Saat 19.30 ‘da Üçkuyular iskelesinden demir alan tekne üzerinden Mustafa Kemal Atatürk, 15 metre yüksekliğindeki hareketli bir su perdesiyle projeksiyona yansıtıldı.

ATA’NIN SEVDİĞİ ŞARKILARLA:  Bir kısrağın üzerinde İzmir’e doğru hareket eden Atatürk, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı boyunca körfezi geçmeye başladı, yüz binlerce İzmirli sahile akın ederek bu muhteşem duygu yüklü görüntüyü alkışlar arasında izledi. Yürüyüş temposuyla hareket eden tekne Göztepe, Karataş, Pasaport, Cumhuriyet Meydanı’nı takip ederek Gündoğdu Meydanı’na ulaştı. Sahil boyunca İzmirliler bu özel anı kaçırmamak için Atatürk ile birlikte Üçkuyular’dan Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüdü. Körfezi geçerek Gündoğdu Meydanı’na gelen su perdesi projeksiyon, burada Boğaziçi Caz Korosu, Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri ve Atatürk sevdalıları tarafından karşılandı.

ATAMIZ , KIZLI ERKEKLİ ANILDI:  Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, geçtiğimiz yıl 2 bin 400 kişiyle çizilen Atatürk portresinde olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin en anlamlı ve farklı Atatürk anmasına damgasını vuran İzmirlilere “Cumhuriyete,  Ulu Önder Atatürk’e, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıktığınız için teşekkürler” diye seslenerek İzmir halkını kutladı. Atatürk’ün canlansaydı ‘İzmirliler ne güzel kızlı erkekli toplanıp gelmişler’ diyeceğini belirten Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü:

Geçtiğimiz yıl 30 binden fazla kişiyle dünyanın ilk canlı portresini oluşturduk. Bugün de Atatürk Üçkuyular’dan çıktı, Alsancak’a kadar İzmirlilere sevgisini dile getirdi. 200 bin insan Büyük Önder’i al atının üzerinde izledi. Biz sıradan şeyler yapmıyoruz, çünkü burası Atatürk’ün İzmir’i. Atatürk’e sıradan törenler, beylik sözler değil işte böyle büyük kalabalıklar yakışır.”

ÜÇKUYULAR’DAN ALSANCAĞA TEK SES, TEK NEFES:Gündoğdu Meydanı’nda toplanan binlerce Atatürk sevdalısı İzmirli hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı okudu. İzmirliler Atatürk’ü Anma ve Atatürk’e Bağlılık etkinliğine çok büyük ilgi gösterdi. Atatürk’ün at üzerindeki silueti İzmir Körfezi’nin Üçkuyular, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Konak ve Kordon kıyı şeridinden izlendi. Atatürk teknesine denizden yelkenciler karadan ise Volkswagen Kulüp ve Chopper Kulüp üyeleri ile Bisikletçiler eşlik ederek etkinliğe güç verdi. Saat 21.00’de Gündoğdu Meydanı’na ulaşan Atatürk, burada Boğaziçi Caz Korosu’nun Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri ile karşılandı.

ATA’NIN SEVDİĞİ ŞARKILARLA:  45 kişilik koro Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkıları seslendirdi, şarkılara eşlik eden İzmirliler dev bir koro oluşturdu. Vardar Ovası, Mayadağdan Kalkan Kazlar,Yanık Ömer gibi şarkılar Kordon boyunca yayıldı, apartmanların balkonlarından izleyen vatandaşlar da şarkılara alkışlarıyla katıldı.

KIYI BANDINA İNSAN SELİ AKTI:Denizden iki yelkenlinin eşlik ettiği 15 metre yüksekliğe ulaşan Atatürk görseli sırasıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Konak İskele, Kordon kıyı şeridinden Gündoğdu Meydanı’na geldi. Yaklaşık 2 saat süren yolculukta güzargah üzerindeki kıyı bandı, insan seliyle doldu taştı. Kıyı şeridinde bekleyenlerin dışında evlerinde oturan vatandaşlar pencere ve balkonlarına çıkarak gösterimi izleyip, bayrak salladı. Atatürk görselini izlemek için sürücülerin yavaşlaması güzargah üzerindeki trafikte yoğunluğa neden oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..