Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '17

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Ayder Herkesin Olsun

Ayder Herkesin Olsun
 

Aydın olmak ve hayata evrensel boyutlardan bakabilmek ayrıcalıklı durum olmakla birlikte aynı zamanda sisteme aykırı olmak ve aykırı duruş sergilemek demektir.

Sistemin insan kaynaklarına ve insan yaşamına vermek istediği zararlar karşısında her daim karşı durmak insani bir görevimizdir.

Mesela;

Nükleer enerjiye karşı çıkmak gibi..

HES'lere karşı çıkmak gibi..

Doğa katliamından doğacak çölleşmeye karşı çıkmak gibi..

Artvin maden projesinden doğacak doğa katliamına karşı çıkmak gibi..

Bor madeni katliamına karşı çıkmak gibi..

Bu ve benzeri durumlara karşı çıkmak görevimizdir. Ancak "her şeye karşı çıkmak da olmaz" diye düşünüyorum..

Örneğin; Bizim Ayder yaylasının imara açılmasına ve yeni projelendirilmesine de karşı çıkıyoruz. Tamam imara açılmasıyla birlikte mutlaka rant kokuları ortaya çıkacaktır. Bunun kaçınılma olduğunu hepimiz biliyoruz. Kısmen de olsa bir doğa katliamının yaşanmasının da söz konusu olacağını da biliyoruz. Ancak olumlu yönlerini göz ardı etmekteyiz.

"Karşı çıkalım da nasıl karşı çıkarsak çıkalım" mantığı bana göre çok yanlış!

Neden yanlış söylemeye çalışayım..

Ayder'de kaçak ve kontrolsüz yapılaşma son yıllarda arttığını aynı yöre insanı olarak bizler yakından görmekteyiz.

Rant konusunu bir kenara koyarsak, yapılması istenen yeni projede ileriye dönük güzel ve kalıcı şeylerin olabileceğini düşünüyorum.

Bir kere uluslararası turizm'e yönelik yatırımlarla profösyonel doğa turizm anlayışıyla hem yörenin gelişimi söz konusu hem de kültürel anlamda farklı boyut kazanacağına inanmaktayım.

Ayder'de arzuladığımız şey, az doğa katliamıyla iki katı geçmeyecek şekilde modern doğa turizmine özel yapıların yapılmasıdır.

Ayder ve benzer yörelerimizi bundan böyle uluslar arası nitelikli olmasını arzularız..

Pazar ilçesinde yapılmakta olan havaalanı açılışı sonrasında memleketinden uzak yaşayanlar için Ayder yaylası kısa tatil yapmak için ideal nokta olacaktır.

Dünya'nın diğer ülkelerinden konaklamaya gelecek olan doğa severlerin gerek ülke ekonomisine katkıları gerekse yöre halkının turizm'le birlikte her anlamdaki değişimlerini göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyorum.

Yeni hızlı iletişim çağında herşeyi evrensel boyutlarda düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum..

Ayder bizlerin olduğu kadar aynı zamanda tüm dünya insanlarının olmasında hiç bir sakınca görmemekteyim tıpkı Alp dağlarının tüm insanlara ait olduğu gibi..

Avrupa'nın veya başka bir ülke insanının Ayder yaylasında doğaya uyumlu bir turizm tesisinde konaklaması kötü bir şey mi?

Elbetteki değil..

O halde neden karşı çıkalım ayder'in yeni yapılanmasına?

Ha şunu ilave edebilirim..

TOKİ tarafından gerçekleşmesi düşünülen yeni yapılanmanın takipçisi olalım. Zaten belediye başkanlığı tarafından yörütüleceği için belediye meclisinde tüm partilerin üyeleri de bu projeye imza atacaklarına göre takipçileri de CHP ve MHP meclis üyeleri olacaktır.

Demem şu ki, CHP de MHP de sorumlu olacaktır!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..