Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '07

 
Kategori
Su Sporları
 

Balık adamları bekleyen tehlike...

Balık adamları bekleyen tehlike...
 

Balık adamlara avlanabilmek için aldıkları profesyonel ehliyette getirilen 35 yaş sınırı nedeniyle Karadeniz'de yaklaşık 10 bin balık adam işsiz kalabilir.

Biz sanayi dalgıçlığı yapmayacağız. Deniz altında kaynak yapan dalgıçlarla aynı ruhsatın alınmasının istenmesi elbette ki yanlıştır. Sadece deniz salyangozundan ülkemize yılda 20 milyon doların üzerinde girdi sağlanıyor. Kendi bindiğimiz dalı kesmemiz yanlış. 10 bin kişinin işsiz kalması, beraberinde on binlerce insanın aç kalması demektir" diye konuştu.

Haber profesyonel olarak, bu meslekten geçimini temin eden insanlar için hayati bir konu..!

Aynı zamanda > keyif alınarak yapılabilecek bir iş için fırsat durumu da söz konusu...

Konu hakkında kurumsallığı kabul gören bir kurum, Balık Adamlar Spor Kulübü..!

<ı>"Ve denizler altında yıllar geçti ..."

<ı>Yıl 1954. Sualtıyla ilgilenen bir grup üniversiteli genç denize olan tutkularını bir kulüp çatısı altında sürdürmeye karar verir.

<ı>Bu amaçla kurdukları kulüp, yalnızca Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın da ilk sualtı spor kulüpleri arasında yer alan Balıkadamlar Spor Kulübüdür. (BSK)

<ı>Basın:

<ı>Yıllardır faaliyet gösteren kulübümüz yetiştirdiği sayısız dalıcıyı yepyeni dünyalarla tanıştırmıştır. Yaptığı başarılı çalışmalar bakanlar kurulu tarafından da takdir edilen BSK, bu çalışmalarının sonucunda 1967 yılında kamuya yararlı dernek statüsünü kazanmıştır.

<ı>Kulübümüz bugün 7nci Marmara Sualtı Festivali etkinlikleri çerçevesinde Sualtında ilk basın toplantısını başarılı bir şekilde organize ederek bir ilke daha imza atmıştır.

40 basın mensubunun katıldığı ilk sualtı basın toplantısı ...

<ı>Havuz içinde gerçekleştirilen basın toplantısında sualtındaki basın mensuplarına daha önceden hazırlanan tanıtım konuşması sualtına aktarılarak dinletilmiş ve yazı tahtaları ile soru - cevap şeklinde gerçekleştirilmiştir.

<ı>Daha sonra sualtındaki basın mensuplarına deniz kızımız tarafından imzalı ve yazılı deniz kabukları ve Sualtındaki yapılan ilk basın toplantısına katılım plaketi verilerek teşekkür edilmiştir.

Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği gecen basta Festival Komitesi Başkanı Seda Öztek Hocamıza ve diğer tüm Festival Komitesi görevlilerine ve emeği geçen tüm eğitmenlerimize ve dalıcılarımıza teşekkür ederiz.

İlgili haber için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

http://www.milliyet.com.tr/2007/09/06/yasam/yas10.html

http://www.milliyet.com.tr/2007/08/30/yasam/yas02.html

http://www.denizticaretgazetesi.com/index.php?haber=2923

Ben karadan, karasal yaşamdan sıkıldım, uzaya çıkmak gibi bir şansım da yok diyorsanız, alternatif deniz oluyor. Kabul, yaz bitti sen deniz-dalış diyorsun diyebilirsiniz. Programlı yaşamayı seven bir toplum olmadığımızı da biliyorum; Şimdiden araştırıp, size uygun olup olmadığını öğrenip, gerekli hazırlıkları tamamlayarak, uygun olan bir tarihin tespitini yapın diye aktarıyorum. Ayrıca kışın su altı sporu yapılmaz gibi bir durum da yok...

Neden olmasın diyor, ilgileniyorsanız araştırın...

Saygılarımla

Her türlü bilgi için kulüp sekreteryasını arayabilirsiniz.

TEL : 0216 - 355 5628


http://www.bsk.org.tr/

 
Toplam blog
: 72
: 1708
Kayıt tarihi
: 09.08.07
 
 

"Beklentiler denizinde boğulmaktansa, gerçekler ve gerçekleşenler nehrinde yıkanarak arınmayı tercih..