Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '12

 
Kategori
Dünya
 

Barzani sınırları değiştirmek istiyor

Barzani sınırları değiştirmek istiyor
 

Mesut Barzani


Daha önceki yazımın birinde kimse bana Barzani’nin bağımsız bir Kürt devleti kurma hayali kurmadığını söylemesin demiştim. Geldiğimiz durum gösteriyor ki Barzani bu hayalini gerçekleştirmek için hiçte zaman kaybetmek istemiyor.

Suriye’deki olaylar başladığı günden beri yakın bir zamana kadar bölgede hiçbir devlet kurma adına hareketlenme yoktu. Fakat Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Suriye’nin kuzeyindeki 6 kentin yönetimine sahip olmasıyla yeni bir sürece girildi.

En son ise Mesut Barzani ile Nuri El-Maliki arasındaki savaş öncesi açıklamaları olayın sanıldığı kadar küçük bir hareket olmayacağını gösteriyor. Daha önceki yazılarımda Kuzey Suriye olarak bir devlet kurulmayacağını Kuzey Irak Bölgesel Yönetimiyle Suriye’nin kuzeyi birleşerek yeni bir Kürt devlet i kuracaklarını sonra gözlerini Türkiye’ye dikeceklerini söylemiştim. Bu öngörümün gerçekleşeceğine yönelik kokular artık herkesin burnuna gelmeye başladı sanırım.

Türkiye olayın önemini anladı ve oluşumu engellemek için adımlar atıyor. Böyle bir oluşuma izin vermeyiz, müdahale ederiz açıklamalarından sonra Salı günü Barzani ile görüşecek olan Davutoğlu son sert mesajları verecektir. Kimse bu oluşuma masum bir şey gözüyle bakmasın. Türkiye’nin adımlarının daha da sert olması kanaatindeyim. Aksi takdirde sınırlarımızda PKK destekli bir devlet kurulduğunda mücadele etmek sınırları korumak daha zor olacaktır. 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..