Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '16

 
Kategori
Deneme
 

Başarı, ortada bir mücadele varsa haksız rekabettir

Başarı, ortada bir mücadele varsa haksız rekabettir
 

Hayatın mücadele olduğuna inanmıyorum… Hayatı mücadele haline getirenler ihtimal ki bundan bir şey bekliyorlar. Herkesin istediği bu dünyada var, elini uzatır alırsın. Ama vermiyorlar, seni mücadeleye mecbur bırakıyorlar değil mi?

Unutma, yanındakiyle yarışıp mücadele edersen ve kazanır alırsan onun elindekini (ona ait olanı) alırsın.

Sizin başarmanız için diğerinin kaybetmesi gerekmez ki, ikiniz de kazanabilirsiniz. Dünya herkese yeter, yarışmak mücadele etmek kapitalizmin uydurmasıdır.

Rekabetin heyecanı, mücadelenin onuru güzel sözler ama kavgaya neden oluyor. Tamam, başarının gururunu yaşayın ama yetenek kâfi. Onunla yarışacağım, bunu geçeceğim, en büyük benim, ben başaracağım gibi enstantaneler hoş bir film senaryosu. Yani siz bunları yaparsanız sakıncalı, astronotlar uzaya affedersin kı… ından ittirilerek mi gidiyorlar. Yarış neymiş, mücadele neymiş! Boş bunlar!

Buğdayı tarlada üretip ekmek yapmak mücadele değil ki, normal iş. Ne mücadelesi ya neyin mücadelesi, ekmeği ağzına mı sokacağız! Ama sen birilerine köle olursan ekmek için mücadele eder hatta bu uğurda ölürsün! Bu yazıları okumazsan köle olursun işte. Çünkü peşinden gittiklerin mücadelenin kutsallığından bahsediyor, kandırıyor seni.

Ben ne diyorum, mücadele diye bir şey yok. Mücadele seni savaşın/kavganın içine çekmek için uydurulmuş masal. Kazanma şansın var mı? Yok. Mücadele edenler bugüne kadar sadece öldüler. Mücadele etmek örümcek ağına düşmek gibi bir şey; çırpın dur işin yoksa.

Kölelikten kurtuluşun anahtarı bu yazılarda… Sadece yeteneğini dikkate alan düzenler kuracaksın. Oyunu bu doğrultuda vereceksin. Bugün bu anlayışların dünyada savunucusu Kerim Korkut’u destekleyeceksin.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..