Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan Avrupa'nın Güvenliğini Biz Sağlıyoruz Dedi, Doğru; Türkiye Avrupa'nın Sınır Karakolu Gibi

Başbakan Avrupa'nın Güvenliğini Biz Sağlıyoruz Dedi, Doğru; Türkiye Avrupa'nın Sınır Karakolu Gibi
 

Başbakan Yıldırım: Avrupa’nın güvenliğini biz sağlıyoruz

17.02.2018 15.16 DÜNYA

"Biz NATO’nun güney sınırlarını koruyoruz."

Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşma yapan ve soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım terörle mücadele, Afrin harekâtı, ABD ve Avrupa Birliği ile ilişkiler konularında açıklamalar yaptı. Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin özellikle NATO’nun güney sahasını ve Avrupa’yı terör tehditlerine karşı koruduğunu vurgulayarak “Avrupa’nın güvenliğini biz sağlıyoruz” dedi.(internet)

İnsanlar Avrupa’ya her yerden gidebilirler ama giriş kapısı Türkiye. Diğer yerlerden nasıl gidildiğini göçmen facialarından biliyoruz.

Keza ülkemizdeki 3,5 milyon mülteciyi bıraksak Avrupa’nın hali nice olur?

Türkiye olmasa her türlü insan batıya dolar ve oralardakilerin hayatı zindan olur.

İllaki konuya terörizm, uyuşturucu ticareti vs. den bakmamak lazım. Şimdi samimi olalım, doğu fırsatını bulsa batıya taşınır. Nedeni de herkesin sandığı gibi ekonomi değil, özgürlük.

Avrupa hatta Amerika bu bakımdan Türkiye’ye muhtaç. Sayın Cumhurbaşkanının da dediği gibi açarız kapıları gelen geçsin, görelim bakalım noluyor!

Artı, “Gelsinler, almayız” diyemezsin.

Avrupa bunun bilincinde olacak. Türkiye onların güvenliğini sağlayan kapıyı tutuyorsa bunun değerini bilecekler. Değilse salarım IŞİD’i cıvıdı ne halin varsa gör.

Son olarak Sayın başbakan bunu hangi nedenle söyledi bilmiyorum; ama eğer “Bak karışmam ha!” anlamında söylediyse bu yanlış. Böyle şeyler tehdit ve şantaj konusu olamaz. Ama yok sadece bir tespitse, doğru bir tespit ve Avrupa takdir etmeli.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..