Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan'ı bir konuda destekliyorum..

Başbakan'ı bir konuda destekliyorum..
 

Gece saat 01.oo dolaylarında terör örgütü elemanları tarafından yapılan Hakkari saldırısında şehit olan 24 fidan'a rahmet, yaralı memet'lere şifa diliyorum.

Rahmet ve şifa..

Otuz yılda binlerce şehit, gazi ve sivil vatandaşımız hayatlarını kaybettiler. Yapılan ve yapılmakta olanlar şu;

Önce Hükümet'ten klişeleşmiş, alışıla gelmiş kınama, şehitlere rahmet, yaralılara şifa, şehit ailelerine sabır dilenir. Terörle mücadele'nin kararlı şekilde devam edileceği vurgusu tekrarlanır. Şehit cenazeleri devlet törenleriyle ailelerine teslim edilir.

Otuz yılda bu film hep tekrarlandı duruldu.

Bu sabah olayla ilgili açıklama yapan Başbakan'ın sadece, basın ve özellikle köşe yazarlarına vurgu yaparak dikkatli yazı yazılması konusundaki önerisini beğendim. Önerisi dışında her zaman olduğu gibi rahmet, şifa ve sabır diledi, üzüntülerini belirtti, topluma şehitliği anlattı, TSK ni tanıttı.

Sonra, sözlerini döndürdü dolaştırdı konuyu ana muhalefet partisine getirdi. İnternet andıcı dedi, terörle mücadelede destek vermiyor dedi. Dedi de dedi..

Yahu böyle acı ve önemli bir tabloda internet andici konuşulur mu?

Vatandaş terörle mücadele konusunda açıklama beklerken muhalefet eleştirisi ile karşı karşıya kaldı.

Bir diğer konu, Cumhurbaşkanı Gül'ün geçtiğimiz günlerde Hakkari'ye gitme konusu.(Bu gece saldırı yapıldığı üç birlikten biri'nin Abdullah Gül'ün sancak törenine katıldığı askeri birlik imiş.)

Benim merak ettiğim şu; terörle mücadele konusunda deneyimli, uzman ve öngörü yapabilecek bilgi donanımlı eleman ve ekip varken Cumhurbaşkanı tarafından bilgi alış verişi yapılmaz mı? Muhtemelen yapılıyordur ve yapılması da son derece olağan.

Şimdi şöyle bir sıru sorsam;

Cumhurbaşkanı aynı zamanda Baş kumandan olduğunu biliyoruz. Birlikleri zaman zaman denetlemesi asker'e moral olması açısından son derece olumlu davranıştır, ancak Sayın Gül'ün Hakkari ziyareti öncesinde terör uzmanları tarafından Cumhurbaşkanı'nın böyle bir ziyaretin doğuracağı olumsuz olayların öngörüsünü yapabilmeliydi diye düşünüyorum..

Sabah Cumhurbaşkanı, "Terörle mücadele uzun soluklu bir mücadeledir. Şehitlere rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bize acı çektirenler, çektirdiklerinin misli ile çekeceklerdir. İntikamı çok büyük olacaktır. Terörle mücadele sonuna kadar devam edecektir"..

Otuz yıl, kısa bir soluk heralde, bi otuz yıl daha mı?

Mücadele'nin sonu neresi?

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..