Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bayrağımızdaki kan...

Bayrağımızdaki kan...
 

Dün gece geç saatlerde, iki TV kanalında, gazilerimiz ve aileleri vardı. Pek çoğunun öyküsünü içim sızlayarak dinledim her zamanki gibi . Ama , içlerinden biri vardı ki ömrüm boyunca unutamayacağım bir şey söyledi. Çatışmalarda bacağını kaybetmiş bir gazimizdi bunu söyleyen; Bbayrağımıza baktığım zaman, kaybettiğim bacağımdan akan kanı görüyorum dedi.

İlkokuldan beri bayrağımızın neden kırmızı zemin üstüne ay - yıldız olduğunu hep duymuş ve duygulanmışızdır. Ama, bunu gerçekten yaşamış birinden duymak beni inanılmaz sarstı.

Bu sözler üzerine bir kez daha bayrağımızın anlamını düşündüm. Bizler sıcacık evlerimizde TV izlerken, sohbet ederken, 3700 metre yükseklikteki dağların tepesinde ( Komutanları söyledi dağın yüksekliğini ), vatanımız ve bayrağımız için savaşıyor gençlerimiz.

Bayrak , bir ulusun onurunun simgesidir . Bireysel onurumuzdan daha da önemlidir bayrağımızın simgelediği onuru korumak . Çünkü ; ulusunuz yoksa birey olmanız söz konusu bile olamaz . Vatansız bir birey düşünemiyorum bile . Türküleriyle , folkloruyla , gelenekleri , edebiyatı , mutfak kültürü ve kültür mirasıyla gururlanmadan vatandaşlık olur mu ?

Askerlerimiz ' Her şey vatan için ' diye , ya da ' Vatan sağolsun ' diye haykırdıkları zaman , bu haykırışın altında yatan bu değerlerdir . Bayrağımız ; bu değerlerin de simgesidir aynı zamanda .

Bizi birbirimize kaynaştırmanın vazgeçilmez simgesidir bayrağımız .

30.000 gencimiz henüz 20 li yaşlardayken vatanımız ve bayrağımız için şehit oldu . Hep şuna isyan etmişimdir ; 30.000 genç aynı anda ölse dünya ayağa kalkmaz mıydı ? Peki değişen ne ? Şehadetlerinin zaman içine yayılması mı ? Şimdi niye haykıramıyoruz dünyaya onca şehidimiz için ?

Vatanı ve bayrağı uğruna kaybettiği bacağından akan kanı , bayrağımızın renginde gören gazimize borcumuz var . Şehitlerimize borcumuz var . Borcumuz , sesimizi duyurup bu terörü bütün dünyanın lanetlemesini ve teröristleri besleyen damarların kurutulmasını sağlamaktır . Bayrağımızdaki şehit ve gazi kanları bizden hesap sormadan ...

 
Toplam blog
: 261
: 2212
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..