Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

Bazı dertlere, hiçbir tabip çare değil. bulunmaz onların ilacı

Bazı dertlere, hiçbir tabip çare değil. bulunmaz onların ilacı
 

İnsanı kanser değil, umutsuzluk öldürür.


Doğuştan kompleksliysen… Kendi değerini bile bilmiyorsan… Her işe kötü tarafından bakıyorsan… Boşa uğraşma kardeşim. Bulunmaz onların ilacı.

Özgüvensizliğinin bedelini başkalarına yamamaya çalışıyorsan… Sureti haktan görünüp, en adi madrabazlıkların peşindeysen… Her şeyi bilir görünüp, ne haddini ne hududunu tanıyanlardansan… Yorma kendini. Bulunmaz onların ilacı.

İkiyüzlülüğü marifet sayıyorsan… Güçlüye yarnmak, işini bilmekse senin için… Haksızlık karşısında dilsiz şeytanlıksa tercihin… Yatacak yerin yok! Gerisini hiç düşünme.

Para hırsı bürümüşse gözünü… Çıkarın söylüyorsa sözünü… Zalime de iki laf edemiyorsan… İnsanım diye konuşma. Beyhude adamdan sayma adını.

Çocuğun gözyaşı, bebeğin ağlaması, kediyle köpeğin yakarması burkmuyorsa yüreğini… Dünya senin olsa ne çıkar? Gideceğimiz yer aynı. Toprak bir. Mezarlar tek kişilik. Her şey senin olsa neyleyim? Sen başka bir evrenin evladı değilsin ki.

Ne olursa olsun üstte kalayım derdindeysen… Bir tek kendi aklını beğeniyorsan… Nalıncı keseri gibi her şeyi nefsine yontarsan… Dümenden düşünme. Yok o işlerin sonu. Bazı dertlere, hiçbir tabip çare değil. Bulunmaz onların ilacı.

Malın, mülkün, servetin de bi sınırı var. Hiçbir canlı ölümsüz değil. Ego, kibir, kapris yalnız seni şişirir. İşin aslı, sade yaşamayı bilmekte. “Ben! Ben! Ben!” diye sayıklarsan… Gidecek yolun bitti. Tüm insanlığını tükettin. Eğer seninki yaşamaksa… Hayatın hakkını verenleri nere koyalım?

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..