Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '19

 
Kategori
Blog
 

Bedavacı Gazete Okuru

En illet olduğum, en gıcık kaptığım insan türlerindendir bedavacı gazete okuru. Sanki gazete çok pahalı bir şeymiş gibi, habire avantaya getirmeye çalışır gazetesini. Hayatının her ihtiyacına ayıracak bütçesi olan, kişisel ya da ailevi her isteğine harcayacak para bulan amcam/teyzem; sıra gazeteye gelince, yan çizer, çamura yatar, fırsatçının kralı kesilir!

Ayakta dikilip, yana doğru kaykılıp gazetesini okuyanı umursamazca taciz edeni mi ararsın, alışveriş merkezinden, süper marketten alıp okuduğu gazeteyi, doğru dürüst katlama ihtiyacı bile duymadan rafa fırlatanı, gelişigüzel koyanı mı? Benzin istasyonundan promosyon gazete gözleyeni mi beğenirsin, hipermarketten gazete aşıranı mı? Oturup çay içtiği kafeden gazeteyi indiragandi edene mi sövmeli, dinlendiği, demlendiği kahveden, çay bahçesinden gazete çalan arsıza, yüzsüze, şerefsize mi?

Kumara para bulur, bahise papel basar, ganyana mangır yetiştirir. Bir tek gazeteye parası kalmaz garibimin! E ne etsin? Şu kadar sayfa kağıda da 1,5-2 lira verilir mi hiç?! Gazeteler de ateş pahası canım?! Ocağımızı söndürür, evimize incir ağacı dikiverirler! Şuncacık boyalı şeye, onca mani dökülür mü len?! Üstüme iyilik sağlık! En iyisi, televizyonu açıp haberleri izlemek! Gerçi o vakit de elektrik faturası şişcek emmee!.. O kadarını da görmeyiverelim atık! Pişmiş aşa su gatmenin alemi yok şinci!

İnsanın parası olmayabilir. Yokluk, geçim derdi, hepimizin meselesi. Eyvallah. Ama be kardeşim, hadi diyelim gazeteye ayıracak bütçe bulamadın, yapamadın… Elinde tuttuğun sigaranın paketi kaça? Günde bir bardak çay içsen, kaç kuruş toslayacaksın kahveciye? Birine sadaka vermek istediğinde, 1-2 lirayı gözden çıkaramıyorsan, dilenciye bile ayıp olmaz mı? 1 liraya bile gazete satılırken, “O işe ayıracak param yok!” diyerek çok ayıp etmiş olmuyor musun sence de? Samimiyetsizliğin bu derecesi, seni de rahatsız etmiyor mu, a benim güzel kardeşim, a benim ince düşünemeyen arkadaşım?

Dert üzüm yemekse, mutlak yolu bulunur. Bağcıyı dövmekse niyet, ne desek boş. Gazete okumayınca bir eksiklik hissetmeyene, havadisi bedava versen ne fayda? O anca otlanmayı bilir! Rabbim çayır, çimeni korusun. Hep fikri yerindelerden oluşacak değil ya ülkem! Bize acık da okumadan, yazmadan, bilmeden, öğrenmeden, düşünmeden akıl verecek, caka satacak kişizade gerek; değil mi?!

 Hey gözünü sevdiğimin memleketi! Cahili, yarı aydını, yobazı… Ne de güzel beslersin hepimizi!

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..