Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş – Galatasaray maçı ardından…

Beşiktaş – Galatasaray maçı ardından…
 

Yirmi iki tane gencin bir şeyler yapmaya çalıştığı dün akşamki derbi beklenen gibi bitti denebilir. Maç başlarken yeşil sahaya konuşlandırılan iki yüz elli milyon değerden biraz fazlasını beklemek olayların nerelere doğru gittiğini bilenler için lüks olacaktı.

Futbolda ülkedeki birçok değer gibi siyasilerin dinmez iştahına meze ediliyordu. Futbolun en önemli ayağı seyircidir. Seyirci olmazsa futbolda yok demektir. Kendi yeteneksizliklerini, beceriksizliklerini örtmek adına bu gün rakip takım seyircisinin maça gelmesini önleyenler, yarın pek ala derbilerden başlamak üzere bütün maçlara önce yabancı saha seyircisini, sonrada kendi takım seyircisinin gelmesini önleyebilirler.

Dün akşam sahada Galatasaray seyircisi yoktu ama bu, seyircinin rakip takım oyuncusunu sakatlamak için sahaya eline ne geçtiyse atmasına engel olmadı. Seyirci adı altında oraya gelmiş olan üç tane kendini bilmezi ayıklayamayan, kulüp yöneticileri, stat emniyeti hiçbir mazeret aramasınlar. Beşiktaş basın sözcüsü Mete Bey “olağanüstü dönemlerden geçiyoruz, olağanüstü kararlar alıyoruz. Bu konuda artık soru sormayın” diyor. Hangi olağanüstü şartlar Mete Bey? Bu kulüpler İstanbul işgal altında iken de vardı ve seyircileri maça geliyordu. O zamanki yöneticileri olağan üstü durumu kendi lehimize çevirecek tutumlar içindeydi. Siz ne yapıyorsunuz? Üç tane kendini bilmez fanatiğin küfürlerine sahaya yabancı madde atmasına engel olamıyorsanız ya yeteneksizsiniz, ya da onlar tarafından yönetiliyorsunuz. Akşam eve ekmek götürmek zorunda olan spor yazarları sizlerin bu basiretsizliğinize ses çıkarmayabilirler. Hatta yeteneklerini başka yerlerde gösterip sahada birkaç şov yapanı büyük futbolcu, oynanan oyunu çok güzel olarak niteleyebilirler. Gerçek ise dün akşam Beşiktaş stadının yorgun çimlerinde açıkça görülüyordu.

Hal böyle olunca o cesur, her zaman kazanmayı düşünen Fatih Terim oyunun çok büyük bir bölümünde korkak bir futbol oynatarak bir puanı amaçlıyor, asıl işi futbol oynamak ve bunun için milyon dolarlar verilerek getirilmiş Portekizliler etkisiz, sonuç almayan şovlarını yapıyorlardı. Galatasaray kalecisi ise iki büyük takımımızın yapamadığını yapıyor, sonucu tek başına belirliyordu…

İzmir 2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..