Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Beyaz Show'un düşündürdükleri

Beyaz Show'un düşündürdükleri
 

Milliyet blogda bizler farklı kişilerden oluşan, farklı dünyalardan gelen birçok kişi, bir arada, hayata bakış açımıza göre bir şeyler karalayıp duruyoruz. Birbirimizi tanımasakda, hepimiz bu çatı altında komşuyuz.

Bu yazıyı yazmamın sebebi; televizyon polisi rumuzuyla yazan bir komşuma yorum yazmak istemem, ama baktım yazı çok uzadı bende bunu bir blog haline getirdim. Kısaca yazdığı konu Beyaz Show’un kendini yenileyememesinden dolayı yaptığı bir kritikti.

Beyazıt Öztürk ‘showman Beyaz’ imajının altında toplumun her kesimi tarafından özel hayatıyla, iş yaşamındaki başarılarıyla sevdiği takdir ettiği bir nev-i ailemizin showmani. Bu imaj öyle yerleşmiş ki;hatta geçen gün annemle tv seyrederken ‘Beyaz bir gece klubünden sabaha karşı çıktı’ haberi geçince, annem’ tüh tüh bu çocuk böyle şeyler yapmazdı ‘diye hayıflandı. Halkın gözündeki Beyaz imajı bu!Hal böyle olunca, ister istemez bu ağırlık onu pek hareket edemez bir hale getirdi galiba. Ancak televizyonda yaptığı iki programda birbirinden oldukça farklı, Beyaz Show, bir eğlence programı, bildiğim kadarıyla formatı bu yıl değişiyor. Ancak ne olursa olsun bence Beyaz programdan bıktığından değil de, bu televizyon dünyasının acımasızlığından, ratinglerin programcılar üzerindeki baskısından, kısacası sorumluluğun dayanılmaz ağırlığından yorulmuş olabilir. Biri Bana Anlatsın’nda ise rating kaygısı yok ve program bir konuyu farklı bakış açılarından gözler önüne seriyor. İçerik birbirinden oldukça farklı. Ben geçen hafta, sezonun ilk Biri Bana Anlatsın programında bizzat orada, stüdyodaydım, her şey mükemmel işledi, bir aksaklık, tek bir hata dahi yapılmadı. Ancak gördüm ki; canlı yayın çok komplike ve oldukça zor bir iş. Beyaz’ın bu konudaki performansına şapka çıkartmak gerek!

Konuyu dağıtmadan birazda geçen sezon Beyazıt’ın katıldığı Pişti programına da değineceğim. Nedense herkes o programa Beyaz’ı bir türlü yakıştıramadı ama, o programda fikirleri halk tarafından onaylanan tek kişi de yine Beyaz oldu. Sizce de bu bir çelişki değil miydi? Bence Beyaz o programdan ayrılmamalıydı, çünkü o da bizim gibi düşünüyordu ve yaptığı kritiklerle bunu ispat etti. Ekran karşısında yaptığı her eleştiriye bizler de beyaz camın öteki tarafından katılmadık mı?Aynı bizim gibi düşünüyor demedik mi? Ekranda vur patlasın çal oynasın, kimin eli kimin cebinde programlarını, magazin haberlerini eleştiren, -halkın sesi olarak- Pişti’de yer alıyordu ve bizim sesimiz olarak orada kalmalıydı. Meydanı boş bırakmamalıydı. Umarım yepyeni Beyaz Show Beyazıt Öztürk’e umduğundan daha çok başarı getirir ve biz de onu alkışlamaya devam ederiz…

 
Toplam blog
: 44
: 1522
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

Hayat akıp giden upuzun bir ırmak, bu ırmakta bazen bir akıntıya koyveriyoruz kendimizi, nereye çarp..