Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '19

 
Kategori
Siyaset
 

Binali Yıldırım Sürpriz Olur

Kürt oylarının yönünü değiştirebilir hatta Saadet partilileri bile kandırabilir; AKP için en büyük zorluk kendi seçmeninin İmamoğlu’na oy vermesini engellemek.

Muhalefetin handikabı ise tekrarlanan seçimi daha kolay kazanacağını düşünmesi. Madem o kadar eminsiniz tekrarlanması lehinize, AKP ikinci defa(ve hani belki biraz da farklı) kaybederse itibarını iyice kaybeder, istediğiniz bu değil mi?

Ayrıca muhalefette kazanılacağına dair çok fazla inanç var, ya tersi olursa…

Bir de şöyle bir konu: Kaybetmek mi kaybetmeye başlamak mı? AKP’nin 31 Mart’taki yenilgisinin açıklaması( Bahçeli’nin hesabına göre %33’e düşmüş ve bence de doğru)

Siz sanıyorsunuz ki kaybetmek kötü; hayır, kaybetmeye başlamak kötü. Kaybetme konjonktürel olabilir. Belki sadece bugünkü şartlara göre oy kaybetmişsinizdir, durumlar düzelirse siz de düzelirsiniz. Kaybetmeye başlamak ise eskimeyle ilgili ve eskime yıpranma değil doğal süre doldu. Ne demek? Saltanat gibi süreler olmuş. Menderes de 10 yıl iktidarda kaldı mesela. Fakat işte bunun da doğal bir süresi var yani. Ve ülkenin durumu da pek iyi gitmeyince…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..