Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '09

 
Kategori
Hukuk
 

Bir cevap da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan

Bir cevap da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan
 

Bir cevap da Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’ndan geldi

Cevap almış olmak sorunu çözümlediğimiz anlamına gelmez. Bu yönde alınması gereken daha bir hayli yolumuz var. Sevindirici olan, dilekçe hakkımızı kullanırken olumsuz olsa bile, her başvuru yaptığımız kurumdan cevap almış olmaktır. Kamu yararına da olsa çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Teknik ayrıntılar incelendikten sonraki hukuki aşama, sorunu kesin bir çözüme kavuşturacaktır. Deprem, çevre ve imar bakımından incelemeler tarafımızdan sürdürülmektedir. Bir dilekçenin serüveni başlıklı yazımızın akışı içinde kişiler ve kurumlar hedef alınmamıştır. Amacımız, hak arama özgürlüğünün kullanımını yaygınlaştırıp, kamu menfaatini zedeleyen uygulamalara toplumsal tepki gösterme cesaretini özendirmektir.

T. C.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI

Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü

Sayı :B.09.0.TAU.0.15.00.06-310-2456-522 06.04.2009

Dosya :411092061

Konu : İmar Uygulama

Sayın K. Kabil

Ümraniye/ İSTANBUL

İlgi: K. Kabil imzalı, 03.03.2009 tarihli dilekçe ve ekleri

Bakanlığımıza iletilen ilgi dilekçe ve eklerinde; Kocaeli İli, Karamürsel İlçesinde, 30 pafta, 359 ada, 16 numaralı parselde imar mevzuatına aykırı olarak Güneysu İnşaat Şirketi tarafından yapılmakta olan inşaat ile anılan inşaatın karşısında Pilaviç İnşaat Mobilya Teks-San Tic. Ltd. Şti tarafından yapımı süren inşaatın deprem, çevre ve imar yönünden incelenmesi için, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına yapılan ihbarın dikkate alınmadığı hususunda iddia ve yakınmalar yer almakta olup, duruma müdahale edilmesi, kamu yararı gözetilerek gereğinin yapılması talep edilmektedir.

İlgi dilekçe ve eklerinin örneği yazımız ekinde gönderilmekte olup, konunun; 5216 sayılı Kanun uyarınca, 3194 sayılı İmar Kanunu, ilgili yönetmelikleri ve yürürlükteki imar plânı ile diğer ilgili mevzuat uyarınca incelenerek, gereğinin temini, sonucundan Bakanlığımıza ve ilgilisine bilgi verilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ahmet VURANDEMİR

Bakan a.

Genel Müdür Yardımcısı

İmza

Ekler: İlgi dilekçe ve eklerinin örneği(3 sayfa)

DAĞITIM

Gereği: Bilgi:

Kâmile Kabil(Ek konulmadı)Ümraniye/İSTANBUL
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR
BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Necatibey Caddesi No:63 Kızılay 06430 ANKARA

Telefon: 0(312) 4102361 Fax: 0 (312) 2318950 Elektronik Ağ: www.bayindirlik.gov.tr

 
Toplam blog
: 72
: 1140
Kayıt tarihi
: 09.12.07
 
 

Rize merkez ilçeye bağlı Yiğitler Köyünde doğdum. Lise bitinceye kadar ilk gençlik yıllarımı geçird..