Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Bizleri temsil edenlere saygılı olalım

Bizleri temsil edenlere saygılı olalım
 

Fatih Terim


Bu ülke de bazı kişiler vardır hep onlar ön plana çıkarlar. Fatih Terim örneği. Fatih Terim kim. Hepimizin bildiği gibi Milli takımlar teknik direktörü.

Ne iş yapar?

Milli takımı çalıştırır ve bizleri tüm dünyaya karşı temsil eder. Milli takıma iyi sonuçlar aldırarak önemli platformlarda en üst seviyelere taşır.

Bazı kişiler de vardır. Haddi olmadan onları eleştirir.

Ben tüm yazılarım da şunları ifade etmeye çalışmışsımdır. Bu gibi turnuvalar en üst seviyede yapılan turnuvalardır. Her ülke bu turnuvalara katılmak için ön elemelere katılmak zorundadır. Ön elemelerden sonra yapılacak finallere katılmak için öngörülen kontenjanın içinde olmak gerekir. Başarırsın veya başaramazsınız. Başardığınız zaman da daha önce belirlenen tarihlerde ve yerde mücadele edersiniz.

Bu mücadeleye kimler gider. Elbette ülkenin en iyi olanlar gider. Pekiyi bu en iyi olanları kim seçer. Elbette biri vardır ve böyle bir turnuvaya giderken de en iyi kadroyu kurar. Çünkü o kadroyu kurma yetkisi ondadır. Şimdi soruyorum bu kişiyi buraya kimler getirtmiştir. Acaba kimler vermiştir ona bu kadroyu kurması için. Hem de o 70 milyon kişi adına kadroyu kuracaktır. Elbette Futbol Federasyonudur. O zaman şunu sormak lazım. Futbol Federasyonun başında ki kişiler oraya nasıl gelmişlerdir. Oraya kimler getirilir.

Şunu söylemek gerekirse Türk insanını en iyi kimler temsil edecekse oraya gelmeye hak kazanırlar. Onlara güvendikleri için bazı merciler tarafından getirilirler.

Aynı şekil de onlar da Fatih Terim’in futbol bilgisine güvenmişler ki şu an da Fatih Terim o mertebe de yer almaktadır.

Milli futbol takımımız ha böyle ha şöyle çeyrek finalde. Şimdi kalkıp hem de Hirvatistan maçı öncesin de Fatih Terim’i yerden yere vurmak ne derece doğru.

Ben Fatih Terim’i eleştirenlere birkaç sözüm var.

Onlar, Milli Misak-ı sınırları içersinde yaşayan ninesi dedesi ile birlikte işçisiyle, fabrikatörüyle, doktoruyla, hemşiresiyle, memuruyla, subayıyla, öğretmeniyle, öğrencisiyle, çocuklarla birlikte yaşayan 70 milyon insanını bir nebze mutlu etmek için orada bulunuyorlar. Bir yer de onlar 70 milyon Türk insanını temsil ettikleri için oradalar.

Aklıma şöyle bir soru geliyor. Acaba başta Fatih Terim olmak üzere kadroda bulunan 23 futbolcu vatan haini olabilirler mi? O zaman orada onların işi ne?

Onlar birer milli kahraman. Çünkü onlar ilk 16’ya girip finallere gitmeye hak kazandılar.

Tarihimizde 2 defa 8 yediğimiz ve gol atamadığımız İngiltere bile ilk 16’da yok. Ama biz varız. 1998 Dünya kupasının sahibi geçen Dünya Kupasının finalisti Fransa çeyrek finallerde yok. Ama biz varız.

Onları eleştirmeyelim beyler. Bundan sonra sonuç ne olursa olsun bunları yapmayalım.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..