Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '15

 
Kategori
Deneme
 

Bremen Mızıkacıları Cehennem Melekleri Bölüm 2: Horoz Vakası [Full artı Full Masallar]

Bremen Mızıkacıları Cehennem Melekleri Bölüm 2: Horoz Vakası [Full artı Full Masallar]
 

Bremen Mızıkacıları Cehennem Melekleri  Bölüm 2: Horoz vakası

 

UYARILAR

Bu blog [Full artı full Masallar] serisinin bir parçasıdır. Serinin diğer masallarını okumak için aşağıdaki linlere tıklayabilir, google'a full artı full masallar yazabilirsiniz.

Serinin diğer masalları:Kırmızı Başlıklı KızRapunzel, Hansel ve GratelAli Baba ve Kırk HaramilerSindirellaOz Büyücüsü

 

BÖLÜM 2: Horoz Vakası

Yüzbaşı Kart Horoz sağ elini havaya kaldırıp iki parmağını açmış ve yerde yatan eşek, köpek ve kedinin üzerine doğru savurmuş. Geriden gelen iki kar maskeli horoz, yerdekilerin ağzındaki bez parçalarını çıkarmış.

Dehşete düşen hayvanlar hep bir ağızdan panik halinde "Biz masumuz, biz bir şey yapmadık, sadece yemek ve uyku istiyorduk, siz de kimsiniz, bırakın bizi" diye bağırmaya başlamışlar.

Bu gürültü ve kargaşanın arasında kedi ve köpek suratlarına inen balyoz gibi yumruklarla susmak zorunda kalmışlar. Kedi, yediği yumruğun etkisiyle ilk anda yere fırlayıveren dişinin yanı başına bayılmış. Eşekse o an bir kez daha dehşete düşüp sesini kesmiş. Hızlı hızlı soluk alıp veriyor ve gırtlağından çıkan iniltilere mukayyet olmaya çalışıyormuş. Susması gerektiğini anlamış.

Kanadındaki muştayı çıkarıp yere fırlatan bir horoz suratı bir anda kanlar içerisinde kalan köpeğe dönerek

"Yüzbaşı sormadıkça konuşmayacaksınız" demiş.

Yüzünde gevrek bir gülümseme beliren Yüzbaşı kanadının ucuyla "Çekilin" anlamına gelen bir işaretle adamlarını yerdekilerin etrafından uzaklaştırıp yaklaşıyormuş.

"Sen eşek!" diyerek duygusuz yüzünü eşeğe çevirmiş. "Anlat bakalım, burada ne arıyorsunuz?"

Eşek kısa bir süre kekelese de başlamış anlatmaya. Tek amaçlarının yemek ve yatacak yer olduğunu söylemiş. Köpek ve kediyle nasıl bir araya geldiklerini de söylemiş. Yüzbaşı yüzünü buruşturmuş. Anlatılanlar bir hayli mantıksız ve tutarsızmış zira.

Başını hiç arkaya çevirmeden arka sıralarda olduğuna emin olduğu adamlarından birisine seslenmiş Kart Horoz.

"Çatlak Ses!"

"Emret komutanım!"

"Üstlerini ara şunların!"

"Emredersiniz komutanım!"

Arka sıralardan gelen, oldukça besili olduğu anlaşılan bir horoz çıkıp ön sıralara gelmiş. Önce kedinin üstünü aramış. Avcı bıçağı, iki şerit mermi, bacağa bağlı iki tabanca, sırtta bir kılıç ve omza asılı bulunan iki adet otomatik tüfek sökmüş kedinin üzerinden.

Kart Horoz sert bakışlarla baygın haldeki kediye bakmış. Eşekse soğuk terler döküyormuş. İşler iyiye doğru gitmemekteymiş zira.

Köpeğin üstünü aramaya başladıklarında ise sadece boğma teli, bir çivili bileklik ve bir Uzi silah çıkmış. Sıra gelmiş eşeğe. Çatlak Ses eğeri aramaya başladığında iki kasayla karşılaşmış ve kapaklarını açtığında ağzı açık kalmış. Sandıklar silah doluymuş. Mobil roketatar, makineli tüfekler, bomba atarlar, Gattling bir silah ve onlarca plastik patlayıcı, fünye ve kumanda varmış sandıkta.

Tüm arama bittikten sonra Çatlak Ses asker selamını verip kenara çekilmiş. Kart Horoz yüzünde alaycı bir ifadeyle eşeğe dönmüş.

"Anlattıklarına inanmam için bana bir neden göstersene" demiş "Zira üzerinizden çıkanlar buraya sadece yemek ve barınmak için geldiğinize inanmamı güçleştiriyor"

Eşek o an kediye içinden çok ağır küfürler geçirmiş. Demek yol azığı dediği şey bir cephanelikmiş. ne diyeceğini bilemez halde yüzbaşıya bakıp yutkunmaya başlamış.

O sırada köpek son bir umut girmiş konuşmaya.

"Yüzbaşı, üzerimizden çıkan silahlardan da anladığın gibi hepimiz hayatta kalma ve gerekirse saldırı konusunda uzmanız. Ancak buraya gerçekten aç ve yorgun olduğumuz için geldik. Zaten bizi yakaladığınızda hiçbirimizin elinde silah yoktu. Eğer sizi tanıyor ve size karşı kötü niyetli olsaydık bu kadar silah ve eğitimli adamla burayı yerin dibine gömerdik" demiş.

Yüzbaşı köpeğe dönmüş ve yavaşça başını köpeğe doğru yaklaştırmış. Köpek horozun nefesini yüzünde hissediyormuş. Aslında bir an için horozun başını tutup kopartmayı aklından geçirmiş ama üzerindeki onlarca lazer işaretleyicisiyle bu hiç mantıklı bir sonuç doğurmazmış. Dolayısıyla o an saldırıya geçmek yerine masumiyetlerini ispat etmenin daha doğru olacağına kanaat getirmiş.

Horoz derin bir nefes almış

"Bak bu söylediklerin çok mantıklı köpek" demiş "Ancak hala şu eşeğin anlattığı bir araya gelme hikâyeniz bana çok saçma geldi. Bir eşek, bir köpek ve bir kedinin bir arada ne işi olur ki?" demiş.

Köpek bunun üzerine ağzından boşalan kanlara rağmen gülmeye başlamış. Etrafındaki kimse gülmese de köpek giderek artan bir tonda gülmeye başlamış. En sonunda horoz dayanamayıp sormuş.

"Ne var? Ne? Neden gülüyorsun?" Köpekse kanlar içindeki yüzüne inat büyük bir keyifle gülmeye devam ediyormuş. Üstelik büyük ihtimalle az önce muşta ile dağılmış olan bir kaç surat kemiği büyük acı veriyormuş ama yine de gülmeyi sürdürmüş. Bir süre sonra ara verip Kart Horoz'un yanıtlamış.

"Komik olan ne biliyor musun? Eğer sen de bize katılırsan o beğenmediğin ve acayip dediğin hikâye daha da acayip hale gelecek"

Bunu duyan Kart Horoz'un yüzünde bir gülümseme belirmiş. Purosunu ağzından çıkarıp dumanını havaya püskürte püskürte gülmeye başlamış.

"Bak bu da doğru" demiş. "Seni tuttum köpek. Seninle iyi anlaşabiliriz" demiş. Köpek de Horozun anladığı dili çözebilmenin rahatlığıyla derin bir nefes almış.

Horoz köpeğe bir kez daha kafasını çevirip konuşmaya devam etmiş.

"Pekâlâ, diyelim ki tüm söylediklerinizde haklısınız. Diyelim ki size inandım. Sizi bırakırsam bizi öldürmeye çalışmayacağınızı nereden bileceğim?" demiş.

Köpek kısa bir süre düşündükten sonra hızlı bir şekilde elindeki plastik kelepçeyi ısırıp kopardığı gibi yüzbaşının kafasını dişlerinin arasına almış ve yakınında duran çatlak sesi boğazından tuttuğu gibi havaya kaldırmış.

"Adamlarına söyle silahlarını indirsinler. Eğer kötü bir niyetimiz olsaydı şu an işinizi bitirebilirdim. Anlattıklarımızın hepsi doğru… İstediğimiz tek şey yemek ve barınmak"

Horoz, köpeğin dişlerinden sarkan boynunu azıcık hareket ettirmiş ve adamlarına

"İndirin silahlarınızı, ne diyorsa yapın" demiş. Çatıdaki tavuklar silahlarını başka yöne çevirmişler. Kar maskeli horozlar da köpeğe yönelttikleri silahlarını yavaşça yere indirmişler. Köpek de yavaşça ağzını açıp nazik bir şekilde Kart Horoz'u yere bırakmış. Bir yandan da boğazından tuttuğu Çatlak Ses'i yere indirip serbest bırakmış.

"Özür dilerim ama bize inanmanız için bunu yapmaya mecburdum. Umarım canınızı yakmamışımdır" demiş.

Kart Horoz ve Çatlak Ses kısa bir süre kanatlarıyla boyunlarını yoklayıp bir şey olup olmadığından emin olmaya çalışmışlar. Köpek de Horoz'un vereceği tepkiyi merakla bekliyormuş.

"Tamam, mantıksız da olsa dediklerine inanıyorum" demiş. "Şimdi bizden ne istiyorsunuz?" demiş.

Köpek belli belirsiz bir gülümsemeyle cevap vermiş

"Dedim ya, yemek ve uyuyacak bir yer... Ancak önce arkadaşlarımı çözmeme izin vermenizi rica ediyorum" demiş. Kart Horoz kabul etiğini gösteren bir baş hareketi yapında eşekle kediyi çözmüş.

Kısa süre sonra eşek, köpek ve kedi Kart Horoz ve adamlarıyla birlikte aynı yemek sofrasında güzel bir yemek yiyorlarmış.

Köpek başlamış konuşmaya

"Yüzbaşı, ayıptır sorması ama bu tavuk çiftliğinin içinde bu kadar silahlı adamla ne yapıyorsunuz? Burasının yumurta üreten sıradan bir kümes gibi bir şey olması gerekmiyor muydu?"

Yüzbaşı önündeki buğdayları gagalarken gözünün ucuyla köpeğe bakmış ve ağzına doldurabildiği kadar buğdayı doldurarak cevap vermiş.

"Sence? Çevrene bir baksana! Her yer taze tavuk eti kaynıyor. İçeri her gün kimler girmeye çalışıyor biliyor musun? Kendisine ziyafet çekmek isteyen sansarlar, tilkiler ve yabancı kümeslerden gelip âlem peşinde koşan horozlar bile oluyor."

Köpek "Sen de haklısın" demiş ve gülümsemiş. Eşek kıtlıktan çıkmış gibi önündeki samanları ağzına tıkıştırırken "Sen de bizimle gelmelisin." demiş.

"Burada bir sürü genç subayınız var zaten. Bunca yetişmiş adamın da var. Eminim sen olmasan da kümesin güvenliğini sağlayabilirler" demiş.

"Neden sizinle geleyim ki?" demiş horoz umursamaz bir tavırla.

Suratındaki kanları temizleyen ve acıyan çenesine rağmen önündeki kâseden süt içmeye çalışan kedi cevaplamış.

"Neden olacak, kendine bir baksana. İbiklerin eskisi gibi diri değil. Sağlamsın ama gençliğin gitmiş. Yardın bir gün çiftliğin sahibi kümese geldiğinde bunca taze pilicin arasında yaşlı bir horozu ne yaparlar sence? Onlara göre sen sadece yeni piliçlere hastalık yayabilecek bir mikrop kaynağından başka bir şey değilsin. Seni keserler. Hatta yaşlısın diye etini bile yemezler belki. Çiftliğin köpeğine ya da kedisine yem olursun" demiş.

Kart Horoz bir an için içinde kabaran öfkeye mani olamamış ve cebinden çıkardığı kesik ve kuru bir et parçasını çıkarmış.

"Bu ne biliyor musun? Bu Kart Horoz'u mideye indirmeyi düşünen kedinin kulağı... Kart Horoz kolay lokma olmaz" demiş.

Köpek elini Kart Horoz'un sırtına koymuş ve omzunu sıvazlamış

"Bak Horoz, senin çok sıkı bir asker olduğundan kimsenin şüphesi yok. Ancak görüyorsun ki bizler de çok iyi savaşçılarız. Yine de hepimiz yaşlandık. Artık eskisi gibi değiliz. Karşımıza çıkanları yakın dövüş tekniklerimiz yerine çoğunlukla silah kullanma becerilerimizle alt ediyoruz. Sen de gel bize katıl. Hayatının son deminde burada heba olup gideceğine gel bizimle kişisel menkıbeni keşfet. Hayatının anlamını arayan emekli eski tüfeklere katıl” demiş.

Horoz buğdayının yanında duran arpa suyundan koca bir yudum alıp bardağı masaya çarpmış. Buğulu gözlerle çevresindekilere, eski silah arkadaşlarına ve piliçlere bakmış. Bir an için başını masaya eğmiş.

Haklısınız sanırım” demiş. Sizinle gelsem iyi olur sanırım. Zaten Çatlak Ses oldukça iyi ve formunda bir asker… Buradakiler için endişelenmeme gerek yok. Kendime itiraf etmeye korksam da çiftliğin sahibi er ya da geç dediklerinizi yapacak. Sürekli çiftliğin kedilerinin kulaklarını kesmekle bu iş yürümeyecek gibi”

O an köpek elindeki arpa suyu bardağını havaya kaldırmış ve haykırmış kümestekilere

Yüzbaşı Kart Horoz’a!” Kısa bir sessizliğin ardından eşek ve kedi de bardaklarını havaya kaldırmış. Sonra diğer horoz ve piliçler de bardaklarını havaya kaldırıp Kart Horoz’un şerefine içmişler arpa sularını.

İşte ekip şimdi tamamen kurulmuş ve ekip yola çıkmaya hazırmış.

 

Devamı 3. Bölümde

Bremen Mızıkacıları Cehennem Melekleri Bölüm 3: Hazırlık

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..