Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Brezilya çok uzak belki çok yakın

Brezilya yolunda ilk sınavımızı son Avrupa Şampiyonasının favorilerinden olmasına rağmen hayal kırıklığı yaratan ekibi Hollanda karşısında verdik. 3 gündür bu maçın yankıları devam ediyor. Takımımızın bu maçı kaybetmesi aslında çokda fazla konuşulacak bir olay değildi. Ama çiçeği burnunda teknik direktörümüz Abdullah Avcı milli takımın en önemli oyuncusu Selçuk İnan'ı Şelçuk Şahin zannedip yedek klubesinde unutunca haklı olarak kızılca kıyamet koptu. Bir de üstüne Gökhan Gönül dururken Hamitden çakma sağ bek yapması işin tuzu biberi oldu. Çakma sağ bek Hamit  Robben'in karşısında tel tel dökülürken Abdullah Avcı'nın 90 dakika bunu seyretmesi bana Aykut Kocaman'ı hatırlattı. O an acaba milli takımın teknik direktörü Aykut Hoca olsaydı bu maç bitmeden istifası istenir miyid diye düşündüm. 

Aslında maça iki takımda çok temkinli başlamıştı hatta biz biraz daha iyiydik ve Arda ile çok net bir pozisyonu değerlendiremedik. Bu maçta Selçuk oynasaydı zaten tedirgin olan Hollandalılar defanslarında çok daha fazla açık verirlerdi. Ancak her oyuncu değişikliğinde Selçuk girecek diye beklerken geçtiğimiz sezonu neredeyse maç yapmadan bitiren bu sezon ne olacağı belli olmayan Nuri Şahin girince maalesef hayal kırıklığına uğradık. Yıllardır bu A Milli Takımın başına kim gelirse gelsin oynayan futbolcuların çoğu hep takımlarında oynamayan veya formsuz olanlar oldu. Abdullah Avcı da bu geleneği devam ettirerek Milli takımı hocanın değil derin devletin kurduğu algısı maalesef devam edecektir. 

Şimdi Abdullah Avcı'nın bu kadar eleştiriden sonra bugün çıkıp Hollanda milli takımında da Kuyt  oynamdaı diyerek Selçuk'u oynatmamasını açıklamaya çalışması gerçekten çok komik oldu. Robben, Sneijder, Van Persie gibi yıldızları olan bir takımın bizim için çok önemli olan bir oyuncusu Kuyt ile bizim en önemli futbolcumuz olan Selçuk'u bir tutmasına 7-8 yaşındaki bebeler bile güler. Zaten İBB'nin başında iken tek başarısı 3 büyüklere kafa tutmka olan Abdullah Avcı'nın direkt Milli takımın başına getirilmesi tam bir fiyaskodur. 

Bugün Estonya karşısında Selçuk ile Gökhan oynasa ve farklı yensek Abdullah Avcının yaptığını hemen herkes unutacak ve methiyeler düzmeye başlayacaklar. Çünkü öğlen yediğini akşam unutan bir toplum olduk günlük yaşıyoruz. O yüzden Brezilyaya gitsek ne olur gitmesek ne olur. Gidersek 11 süper kahraman diye lakap takarız gidemezsek 2016 için hazırlıklara başlarız.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..