Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Bu Galibiyet Yetmez ki: FB:3- GB:2

Bu Galibiyet Yetmez ki: FB:3- GB:2
 

Buruk buruk sevindik!


Sondan ikinci maç, gözümüz Kadıköy'de kulağımız Sivas'ta, heyecan ise had safhadaydı. Bir ara Saraçoğlu tribünlerindeki monitör ekrana geldi, tam o sırada Mohammet Ali korner kullanmaya hazırlanıyordu, inşallah gol olur, derken, bir anda tribünler yıkıldı, gol erken gelmişti, tecrübeli savunma oyuncusu Song kendi kalesine göndermiş topu, tıpkı bizim Edu gibi. Hemen o kanala geçtik, her golden sonra kanal değiştirdik...Maşaallah gol açısından sağanak yağışlı bir gündü. Hem zapladık hem de bol bol zıpladık.

Hal böyle olunca maçımızı doğru düzgün izleyemedim. Zaten işin teknik yönü benim konum değil, ben hep tuttuğum takımla ilgili yüreğimden gelenleri yazdım ve yazarım. Aldığımız bu galibiyete maalesef hiç mi hiç sevinemedik, kolay maçlarda kaybettiğimiz o altın değerindeki puanlara üzüldük. Bu maç sonucunun 2. olmayı garantilemek dışında başka bir anlamı yok. Şimdi haftaya rakibin yenilmesini bekleyeceğiz, o da çok zor, Trabzon'u geçebilirsek tabii... Mucize gibi birşey, Sivas'ın bu oyuna rağmen yenemediği Cimbom artık ipin ucunu bırakmaz. Sahada şehit olmayı bile göze alırlar(!)

Yine içimden gelmese de helal olsun, başsız, parasız -pulsuz, kartsız, seyircisiz götürdüler işi. İman gücü, ayak gücünü geçti...

Saraçoğlu Stadı'nda sağanak yağmurla birlikte "beraber ıslandık yağan yağmurda" diye bağıran onca güzel seyirciye rağmen, geçen hafta yaşanan olumsuzlukları unutturmak için yapılan onca desteğe rağmen, futbolcular yine umursamaz bir hava içindeydi, golleri kolay buldular ama kolay da gol yediler. Gençler Birliği daha dirençliydi. Neyse ki Zico, değişiklikleri erkenden yaptı ve sonuca gitti, yoksa epeyce eleştiri alırdı.

Bu sonuç bizi üzdü, belki geleceğe yatırım açısından, yönetim tarafından acil önlemler alınması için hayırlı bir sonuç olabilir. Kimbilir belki böylesi daha iyi olacak. Kezman ve gol kralı bile olsa Semih ile bu işin yürüyemeyeceğini anlarlar. Onlardan daha dirençli ve fiziği daha sağlam forvetler bulunur. Savunma oyuncuları yine öyle; Yasin Çakmak yapamıyor, Vederson Türk vatandaşı olduğu için alındı, ama diğer takımlarda ondan daha iyi oynayan nice yerli oyuncular var. Alınmasına hiç gerek yoktu bence. Hele o transferi olay yaratan ve paylaşılamayan Ali Bilgin, yazık ona verilen paraya.

Son haftaya girerken düşen takımlar belli oldu, iki yıl öncesinin takım düşüren takımları, bu yıl kendileri düştüler. Etme bulma dünyası işte. Kimsenin ahı yerde kalmıyor. Birinci ve ikinci belli oldu gibi (Aslında erken pes etmek bana göre değil, ama ben çıkıp oynamıyorum ki!), tek belli olmayan Sivas ile Beşiktaş'ın hangi sırada olacağı, onu da haftaya görürüz.

Ben kendimi şimdiden gelecek sezon için kampa alacağım. Epeyce gerilim ve heyecan yaşattı bize bu Fener. Hep zora soktular işi. Kazanabilecekleri birçok maçı kendi elleriyle rakibe sundular, hem burada hem de Avrupa'da. Şu Deivid ve Edu'nun hediye golleri olmasaydı şimdi Moskova hazırlıkları yapıyor olacaklardı. Şampiyonluğu bile hediye edilen bir golle kaybetmiş olacağız. Futbol bu işte, sonuca bakılıyor.

Kupasız sezonumuz geçmiş olsun! Bu sonuçlar da vatana millete hayırlı olsun!

Yensen de yenilsen de kalbim seninle, başka ne denilebilir ki?

İyi geceler!

Resim alıntıdır:

http://www.fenerbahce.com/



 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..