Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Bu yangın nasıl büyüdü?

Bu yangın nasıl büyüdü?
 

Daima Göklerde


1967-1970 yılları. Siyasal Bilgiler'de öğrenciyim. Sağ - sol hareketleri yoğun biçimde gündemde. Bu arada, ufak ufak kürtçülük hareketlerinin  filiz salmaya başladığını görmeye başlamıştık. Belki bu hareket 1920'li yıllardan beri vardı. Ama Atamız bu yılan hareketinin önüne geçmiş ve yılanların başlarını ezmişti.

Fakat bu yılanlar pusuda bekliyorlarmış.

1960'lı yıllara gelindiğinde bu yılanlar ortamı müsait bulmuş ve harekete geçmişlerdi.

Hareket sessiz ve derinden giderken, 1968 yılında daha bir canlanmaya başladı.Fakülte yurdunda bu alevlenmeyi görmeye başlamıştık. Ancak kendilerini iyi kamufle ediyorlar ve sol derneklerin arkasına gizleniyorlardı.

O zamanki iktidarlar bu harekete pek önem vermiyorlardı bana göre. Ben bizzat fakülte ortamında bulunduğumdan olaylara yakınen şahit oluyordum. İktidardaki Sayın Demirel iyi niyetle "Yollar yürümekle aşınmaz demişti". Niyeti samimiydi, hoşgörülü idi ama bu yılanlara belki de yayılma imkanı vermişti.

Bu yayılma giderek şiddetlendi,şimdilerde önü alınmaz noktaya gelir gibi görünmeye başladı.. Ama ancak görünmeye başladı. Bütün yılanların başı en kısa zamanda ezilecek ve yangın söndürülecek. Bunun aksini düşünmek imkansızdır. Cumhurbaşkanımız'ın dediği gibi "intikamımız acı olacaktır ".

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..