Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '08

 
Kategori
Yılbaşı
 

Burnunuza konan kar tanelerine dokunmayın

Burnunuza konan kar tanelerine dokunmayın
 

Burnunuza konan kar tanelerine dokunmayın


Yeni bir yıla giriyoruz...

Türk ya da Türkiye kültür sentezinin unsurlarından bir olan "Batı unsuru"nun bir getirisi olan bu yeni yıla giriş kutlamalarını, her yıl olduğu gibi bu yıl da yapacağız.

Genelde bu kutlama bazı kesimlerce, bir Hıristiyan geleneğidir diye pek hoş karşılanmamaktadır. Ama biz bu kutlamayı onların yaptığı gibi yapmıyoruz ki, biz sadece geride kalan acı ve tatlı anılarla dolu bir yılı kapatıp yeni bir yıla başlangıç yapıyoruz.

24 Aralık'ı 25'ine bağlayan gecede İsa'nın doğum gününü kutlamıyoruz. Çocuklarımızı, geyiklerle çekilen bir araba ile gelip evimizin bacasından girerek onlara hediye getirecek bir Neol Baba beklentisi içine sokmuyoruz.

Yaşamımızda yeni bir sayfa açıyoruz; geçtiğimiz yılda kırdığımız kalpleri, bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız hataları hatırlayıp, yeni yılda onları tekrarlamamak için yeni bir başlangıç yapıyoruz.

Aslında bir yaş daha aldığımız için üzülmemiz gerekirken, yeni bir yıla sağlıkla girdiğimiz içi seviniyoruz. Geleceğe yönelik dileklerimizi ne İsa'dan ne de beyaz sakallı ve kırmızı giysili sanal Noel Baba'dan bekliyoruz. Biz olmasını istediğimiz dilekleri Allah'tan bekliyoruz.

Ben, bu yılbaşında, sanal Noel Baba'nın kırmızı giysilerinden esinlenerek imal edilen ve çarşıları, mağazaları dolduran "kırmızı giysileri, bana şans getirsin diye değil; kalbimi sevdiğim ve kalp sağlığının önemini göstermek için giyeceğim."

Ben de, Milliyet Blog ailesine katılışımın birinci yılını doldurduğum için(12 Ararlık 2008), geride bıraktığım yılda
bazı bloglara yorum yazarken ve bloglarıma getirilen yorumları yanıtlarken bazı arkadaşlarımın canını sıkmış olabilirim. Bu nedenle, yeni yılda daha dikkatli ve hoşgörülü olmak için gayret göstereceğimi belirtirken canlarını sıkmış olduğum arkadaşlardan özür diliyorum.

İyi kötü bir yılı tamamladık.

Bütün arkadaşlarımın teker teker yeni yıllarını içtenlikle kutladığımı ve yeni yıla neşe içinde girmelerini ve önümüzdeki bir yıl boyunca sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimin onlarla beraber olacağını bilmelerini isterim.

Yani yılın karlı günlerinde, sokakta yürürken burnunuza konan kar tanelerine sakın dokunmayın, o tanelerin herbirinde, benim sizlere yen iyıl için yüreğimden yolladığım iyi dilekler var.


cdenizkent

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..