Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

BUSKİ suyunuzu kaç haftada bağlar?

BUSKİ suyunuzu kaç haftada bağlar?
 

Avrupa kenti Bursa'da Bursagaz bir günde gazı bağlarken, Tedaş yine bir günde elektriğinizi açarken, bilin bakalım Buski kaç haftada suyunuzu açar?

Türkiyenin en hızlı gelişen ve en popüler kentlerinden Bursa nedense belediyecilik hizmetlerinde hep sefilleri oynamaktadır. Özellikle birimler verimsiz ve hantal çalışmaktadır. Ve sorunlara çözüm bulacağınız yatkililer çoğu zaman yanınızda bulunmazlar. Bu nedenle işiniz düşmeye görsün. Bu yazının konusu susuzluğun yaşandığı bu yıl evinize su bağlatma sorunu.

Önce Buski'de onlarca odayı dolaşırsınız sözleşme yaparsınız. Alt kat senin üst kat benim 101 nolu odada, 200 ne bileyim kaç nolu odaya sonra tekrar alt kattaki 100 kaçıncı odada gider gelirsiniz. Bu işkence bitince bu sefer teknik ekip gidip yerinize bakar. Asıl çile bundan sonradır. Sayaç servisine işiniz kaldıysa yandınız. Bir de kazaran nasılsa su gelir deyip taşındıysanız yeni evinize, yandı gülüm keten helva!!! Sayaç servisi evinize gelmez, gelse bile siz evde yoksanız sizinle işi olmadığı halde sayaç bağlanmaz. Her gelen ekip yeni bir formalite ister. Standardı yoktur. Ya işinizden izin alıp günlerce bekleyeceksiniz yada haftalarca susuz kalacaksınız seçim sizin.

Oysa kimliğinizle başvurup bir günde suyunuz bağlanabilir. Neden olmaz derseniz? Bunu yapacak belediye başkanı ve buski yetkilisi yoktur herhalde. Ancak isyanınız yanınıza kar kalır. Siz siz olun Avrupa kenti denen bu kentte yaşam düşüne dalarsanız benden uyarması. Çıldırmak istiyorsanız buyurun gelin, yoksa rahatınızı bozmayın derim. Umarım belediye bu konuları bir gün dikkate alır bizler de rahat bir soluk alırız.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..