Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '09

 
Kategori
İzmir
 

Büyük buluş: "Gribe çare buldu!"

Büyük buluş: "Gribe çare buldu!"
 

K.Yakalı Kolonyacı, buluşu ile öğünüyor.


Kim ne derse desin, bu yıl “Açılım” yılı oldu. Her şeye el attık. Her şekli denedik, yüzümüze, gözümüze bulaştırdık şükür. Aşağı kurtarmazdı zaten! Ya hamuru tutturamadık, ya da oklavayı kırdık. Bir yanı sevindirirken, diğer tarafı küstürdük, dağdakileri de en son olarak, tepemize çıkarttık.

Ellerimizi sabunladık, ayıdan dost, domuzdan post olmaz dedik, domuzlardan uzak durduk. Yan yattık, çamura battık, domuz gribinin hakkından gelemedik. Aşı olalım dedik, her açılan ağızların içine baktık, on kafadan ses dinledik. Enine nanay, dikine nanay dedik, kendimiz dinledik. Domuzun kuyruğu olamadık. Kendimizi kilitledik.

Eski Sağlık Bakanını TV’ lerde dinledik, hak verdik. Yenisini de dinledik, ona da hak verdik. Bazı pabucu yarımlar, TV’ lerde ahkâm kesti, onlara da inandık.

Sağlık Bakanımız TV’ lere çıkıp aşı olsun istedik, belki inanırız, diye içimizden geçirdik. Ondan da ümidimizi kestik. Eskiden ne güzeldi. “Bu çay Radyasyonsuzdur bre!” diyerek TV’lerde çayları peşpeşe hüpleten vekillerimize alışmıştık. Ama öbür tarafta millet sapır sapır dökülürken, aldırmadık.Vekilimizi sahi sandık.

Velhasıl kelâm; Domuz aşısı konusunda evlerde ayrı, aile hekimliğinde , okul müdürlüklerinde, bakanlıktan da ayrı ayrı tellerden çalındıkça kaçan ipucunu ararken, kördüğüm olduk. Kimimiz inadına, kimimiz domuzuna, çamurlara yattık.

Veee, sıkı durun. Çilelerimiz sona erdi artık. Karşıyakalı bir müteşebbis, domuz gribine kökten bir çare bulduğunu açıklayarak, “ İnsanlık, bu illetten ebediyen kurtulacak” dedi. Bulduğu formül sayesinde de, şimdiden “ Guinnes” Kitabına girmeğe hak kazandı. Böylelikle bizim de artık buluşlara imza atan “bir mucidimiz “ var.

Karşıyaka’daki bu müteşebbis sayesinde, artık korunmak için aşıya da hacet kalmayacak. Bu büyük müteşebbisin bulduğu formül, bütün çarelerin üstesinden gelecek. Nedir o formül? Üstelik gayet basit. Nasıl korunacağız domuz gribinden? Otuz yıllık Kolanyacı esnafı Ali Cihan, yemedi, içmedi, çareler üretti ve nihayet çareyi buldu. “Kolonyalı mendil kullanmak” İyi mi?

Bu kolanyacı arkadaş; Mikropların, virüslerin, bakterilerin oyununu bozdu. Şimdiye kadar akılları birleştirmişler, sağ gösterip sol vuruyorlardı. İşte! Kimin aklına gelir? Al sana “Kolonyalı mendil!”

Ali Cihanın Karşıyaka’daki bu buluşu konuşuluyor şimdi tebessümlerle. Ali Cihan’nın bu buluşu, cihanı kaplayacak. Bu yazının yayınlamasıyla, başlangıç yapıyoruz. Bu işte âmme menfaati gördüğümüz için. Haberi veren, K.Yaka Belediyesi Basın Müdürü Sedat Sözer.

Durun daha bitmedi. Ali Cihan’a kulak vermek lâzım. Diyor ki: “Her iş yerinde, ayrıca bir şişe kolonya bulundurulursa, iyi olur. Hem artık öpüşme yasağı getirilmelidir. İnsanlar tokalaşmasa da olur. Yeter ki, bu âfeti atlatalım” diyor. Ne de güzel diyor. Alın işte size bir önder. El mi yaman, bey mi yaman. Di mi ya?!

Domuz gribi, momuz gribi... Yetti bitti artık, be yau!

Ört ki, ölem!

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..