Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '07

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Çevre

Çevre
 

Başbakan Erdoğan’ın önderliğinde ağaç dikme ve yanan ormanların yeşillendirilmesi seferberliği başladı. Çok yerinde bir karar. Keşke inanabilsek !!

Çevre konusu önemli. Çevreye karşı duyarlılığımız olmalı. Küresel ısınma ve iklim değişikliği hepimizi ilgilendiriyor. Kyoto Protokolüne imza atmayan ülkelerin arasında Türkiye de var.

Kaz Dağları (İda) Alplerden sonra yeryüzünün ikinci oksijen yöresi. 12 milyon zeytin ağacı ve fıstık ağacı var. Zeytin ağaçları kesiliyor. Altın avcıları yerleşiyor. Bergama Ovacıkta da aynı şeyler yaşandı, köylüler direndi de ne oldu. Altın çıkarmaya devam ediliyor. Kac ton altın cıktı, devlete ne kadar para kaldı kimse bilmiyor. Ne yazık ki açıklanmıyor. Hiçbir konuda şeffaflık yok.

Kaz dağlarında binlerce insan geçimini zeytincilikten sağlıyor. Türkiye’nin akciğerleri yokoluyor. Bölgedeki şirketler enerji bakanlığından sondaj ruhsatı aldılar. Sondaj sırasında binlerce ağaç kesildi.

Hükümet 2B yasasını da çıkarmak için uğraşıyor. Çıkaracağı da kesin. Sözde orman vasfını yitirmiş ağaçları kesip taş yığını bina dikecek. Bazıları zengin olacak o kadar.

Avrupa ve gelişmiş ülkelerin terkettiği demode olmuş teknoloji ve bunların örneği olan nükleer santraller biz ve bizim gibi ülkelere gönderilmekte. Çevreyi koruyan rüzgar enerjisi üzerinde ise hiç durulmamakta. Antalya’da da golf sahası için birçok ağaç kesildi.

Bu konular için de referandum olmalı !! Her şeyden önemlisi insanımız bilinçli olmalı, okumalı çevresiyle ilgilenmeli. Duyarlı olmalı, sivil toplum kuruluşları tepkilerini dile getirmeli.

Çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmalıyız.
 
Toplam blog
: 49
: 816
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

Emekli matematik öğretmeniyim. İzmir'de yaşıyorum. Okumayı çok seviyorum. ..