Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

CHP, Huzura Hasret Kalmış Parti

CHP, Huzura Hasret Kalmış Parti
 

  • Ben eminim ki bu ülkede hiç kimse CHP’nin içerisinde ne olup bittiğine dair kafa yormuyordur.
  • Okuduğum bir haber altı vatandaş yorumunda, CHP firavunun partisi olarak tanımlanmış ve bu sebepten dolayı bu partinin hiçbir zaman huzura eremeyeceği iddiasında bulunmuş. Vatandaş haksız sayılmaz hani… Firavundu, başka bir şeydi, bu gibi şeyler benim ilgi alanıma girmiyor ama kabul edelim ki bu ülke muhafazakâr vatandaşların bir hayli kalabalık olduğu bir ülkedir ve insanların zihninde böyle bir algının doğması hiç de tuhaf değildir.
  • Gelelim şahsıma…
  • Yaşım kırkı devirdi… CHP’li bir ailenin çocuğuyum… Ve kırk yıldır evimizden çıkan oylar CHP’ye gider. Bu sebepten ötürü, öyle veya böyle CHP’yi izlemek, parti içerisinde ne olup bittiğini öğrenmek gibi bir derdim olurdu. Uzunca bir zamandan beridir ki bende böyle bir dertte kalmadı. Hoş CHP’ ye hiç oy vermemiş bir insan olsam da, aile kültüründen mütevellit, oturup kalktığım, selamlaştığım insanların büyük bir çoğunluğu CHP’lidir. En nihayetinde ben yaşı kırkı devirmiş bir insanım ve kırk yıllık yaşantım da şu CHP’de bir kez olsun huzur görmedim ya… Her daim birbirilerini yiyip durdular. Siyaset anlayışları sadece birbirleriyle çekişmek üzerine kurulu oldu bu partinin üyelerinde. Bu ülkeye hiçbir şey vermemiş diğer muhafazakâr partiler de CHP’nin bu kronik hastalığına kıyıdan köşeden, bıyık altından güldüler ve memleketin parsasını topladılar.
  • E şimdi siz huzur yüzü görmemiş böyle bir partiye, her daim birbirini yiyen, birbirlerinin ayağını kaydırma sevdasında olan bu partinin siyaset adamlarına güvenebilir misiniz? Nitekim vatandaşta her seçim de CHP’ye olan güvensizliğini sandıktan çıkan sonuçlar ekseninde tescilliyor.
  •  
  • Şunun şurasında Kemal Kılıçdaroğlu şu partinin başına geçeli çok olmadı… Düşünün bakalım CHP Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığında kaç kurultaya gitti? Kaç kez birbirlerini yedi bu partinin siyaset erbapları? Tamam kurultaylar demokrasinin vazgeçilmezidir… Ne var ki kurultaylar vazgeçilmez olsa da, e bir kurultaydan çıkıldıktan sonra oluşan yeni yönetim ve diğer kurullara bir zaman aralığı tanınmaz mı? Başarısının durumu bu zaman aralığının sonunda teste tabii tutulmaz mı?
  • Zamanın birisinde bir partili Deniz Baykal’ın kurultay kaybettikten sonra, gece kafasını yatağına koyup uyuduğunu ve devrisi gün yeniden genel başkanlık için sıkı bir çalışmaya girdiğini söylemişti. Deniz Baykal bu ihtirasından dolayı bu partinin de, bu memleketinde anasını ağlattı mı, ağlatmadı mı? Bu türden siyasetçilerinin bol olduğu böyle bir parti de haliyle bir kez dahi olsun gün yüzü görmeyecektir de, olan tekaüde ayrılmış gariban CHP sevdalılarına olacaktır. Hayatları boyu bir kez iktidar yüzü görememiş olmanın üzüntüsüyle bu dünyadan göçüp gidecekler.
  • Hele bir düşünün şu referandum döneminde yaşanan skandalı. Koca partinin genel başkanı oyunu dahi kullanamamıştı. Vaziyet böyleyken bu partinin bu ülkeyi yönetebileceğini siz her hangi bir yurttaşı inandırabilir misiniz?
  • Naçizane önerim… Bu partiyi müzeye kaldırmaktır. Ve mümkünse bu parti içerisinde siyaset yapmış olan isimler bir daha siyasetin yanına bile yaklaşmasın. Belki o zaman şu ülkenin sol bacağına biraz olsun kan gitmeye başlar.
  •  
 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..