Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Cinselliğin nirvanasında bir afyonzede: Bragwan Osho

Cinselliğin nirvanasında bir afyonzede: Bragwan Osho
 

Hep düşünmüşümdür; “Ne ekersen onu biçersin" sözünün manası nedir diye! Acaba bu dünya hayatı için geçerli miydi bu söz? Belki de! Zira rüzgâr ekip kasırga biçmişliğim çoktur! Hatta kıyamet bile kopmuştur, ufacık bir üfürüğümün peşinden. Ama yine de bu dünya tam bir hesaplaşma mekânı değil gibi geldi bana. Zira bazı hesaplar kalmış hep yarınlara. Yoksa şu kan döken caniler, şu teröristler ve ırzlara musallat olan şu sapıklar nefes bile alamazlardı Allah'ın kâinatında! Ama Alıyorlar! Bu yüzden de biz; "Dünya ahretin tarlasıdır" sözünü daha çok benimsiyor ve kabul ediyoruz!

Kendimi bildim bileli 'kişisel gelişim' ve 'motivasyon' öykülerine hep meraklı olmuşumdur. Zira onların içinde insanın farkındalığını arttıran enerjiler gizlidir. Ama şu son çeyrek asırda mantar gibi türeyen; global dünyanın batı sürümlü doğu dinleri beni hep şaşırtmıştır. Zira tüm NRMs( Newage Religions Movements) hareketlerinin altında, 'kişisel gelişim ile maskelenmiş' ‘batı sürümlü doğu dinlerinin’ izlerine rastlıyorum. Kafamı hep kurcalıyor bu konu; 'reenkarnasyon ve karma sistemi' bir motivasyon aracı mıdır, yoksa Budizm ve Hinduizm’e ait bir inanç sistemi midir! Şöyle ki, karma sistemini çıkarsak şu sipirituel tabanlı kişisel gelişim sistemleri içerisinden, sanki tüm dayanakları ve kurguları çökecekmiş gibi

Evet, reenkarnasyon kısaca; "tekâmülünü tamamlamamış ruhların tekrar tekrar bedenlenerek dünyaya gelmesidir" son gelişse artık "tanrısallıktır”. Peki o zaman neden Osho kendi inançlarından biri olan "karma sistemi" yasasına uymayan bir sonla cinayete kurban gitmiştir. Zira karma der ki; "Ne ekerseniz onu biçersiniz". Yoksa Osho'nun korkusu cinayete kurban gitmek miydi? Ya da bu konuda tekâmül mü edememişti. Osho cinayet mi ekmişti! Yoksa Osho finalini cinayete kurban giderek mi tamamlamayı tercih etmişti? O kadar tanrısallaşmış mıydı acaba! 

Bence Hayır…

Zira bu sorunun cevabını bulmak için çok uzaklara gitmeye gerek yok! Bakınız Hz. Mevlana’nın dostu Hz. Şems gibi yüce bir eren dahi cinayete kurban gitmemiş miydi! Hatta Hz Zekeriya, Hz Yahya, Hz. Ali, Hz. Hüseyin, Hz. Hasan, Hz. Osman gibi nice peygamber ve Allah dostları da cinayetlere kurban gitmemişler miydi? Onlar da mı; cinayet, fitne ve kalleşlik ekmişlerdi de bunlar başlarına gelmişti! Kocaman bir hâşâ! Elbette Allah adamları için ölmek bir korku değildir! Bu yüzden aklım ve ruhum bu sisteme kocaman bir; “hayır” diyor! Hayır..!

Hem bakın, şu bizim Yunus değil miydi, Allah aşkı için, bırakın ölümü, cennetten bile vazgeçen! O değil miydi korkusuzca; "kahrın da hoş lütfun da hoş” diyen! Hem hiç “ölmeden önce ölenler” için ölüm bir korku olabilir mi? Bizce olmaz! O zaman bu iş; kişisel gelişim, nrms, enkarne ve karma sistemi ile de olmaz. Hem ne der Allah, Kur’an-ı keriminde; “biz sizi mallarınızla, canlarınızla, evlatlarınızla imtihan edeceğiz" Demek ki neymiş, imtihan biz onu kendimize çektiğimiz için değil, Allah’ın ikilemler dünyasından bizi tekliğe götürmek için bize sunduğu bir sistemiş..!

Evet, kendi iç dinamiklerine ve kurallarına bile uymayan bir sistemle karşı karşıyayız: ‘New Religions Movements..! İşte bu batı kökenli modifiye Pa(ra)ganizm akımları: Osho’yu da, reenkarnasyonu da, karma’yı da, yoga’yı da birer k(e)arhaneye çevirmişlerdir. Şimdi sorarım size , bu inanışların, para kazanmak içim et pazarlarında vitrinlenen bacak ve göğüslerden farkı nedir? Dilerseniz birlikte bakalım! Şu Osho hakkında birkaç noktaya parmak, olmadı tekme basalım.!

Osho’nun lakabı, ya da değiştirdiği ismi: ‘Bragwan’dır. Yani "yarı tanrı" demektir. İşte Osho bu yarı tanrılığı sayesinde meditasyonla makyajladığı seks ayinlerinde kendisine Amerika’da binlerce mürit toplamış, tüm bu nirvana'nik ve nevrotik halüsinasyonları bir güzel banknota çevirmiştir. Demek ki nirvana’ya erme noktasında dansözlerin göğüslerine para takma tadında bir evrim geçirmiştir. Ya da devrim mi demeli, yoksa devinim mi? 

Osho Oregon’da resmen terörizm ve dolandırıcılıkla suçlanmış ve bundan dolayı da Amerika’dan yaka paça kovulmuştur. Onun defedilmesinden sonra; o’nun sözde(?) insanlık, kabul, akış ve sevgi üzerine bir araya gelen müritleri; Amerika’da ortalığı birbirine katarak Oregon’da çeşitli terörist katliamlara katılmışlardır. Aynı bugün Arakan’da müslümanları katleden Budistler gibi! Nasıl bir sevgi diniyse bu Budizm/Hinduizm/Spiritüalizm inanın bir türlü anlayamadık. Bu yüzden biz bunu dağınık bıraktık, aman siz de toplamayın! 

İşte Osho’cuğun kısacık hikâyesi! Sonuçta bir insanın bindiğin araba tanrıların arabasıysa, onu işte böyle kendi inancı olan karma sisteminin en yüksek tepesinden aşağıya böyle tekme tokat atıverirler! Zira Bragwan(tanrıcık) S-Osho ömrünün son demlerinde içine düştüğü bu sapkın seks ayinleri ve uyuşturucu partilerinden kendini kurtaramamıştır! 

Evet sohbetlerinde Hz Muhammed’e ve diğer Allah’ın elçilerine halüsinasyon gördüklerini söyleyen bu yarı tanrının, yine Allah tarafından alaşağı edilmesi hiç de şaşılacak bir hadise değildir! Zira o hak ettiği şekilde bir sonla cinayete kurban gitmiştir. Neden? Çünkü Budizm/Hinduizm ve Benzeri inançların temek ilkesi;"Başına gelen her neyse sen bunu kendine çektiğin içindir" diye de özetlenebilen karma yasasının bir yansımasıdır! Yoksa öyle değil midir? Yoksa Osho'ya gelince farklı bir sistem mi devreye giriyor. Ya da şöyle mi demeliydik, hani şu; “ne ekersen onu biçersin” sistemi ilk önce ona tapınanları mı yere sermiştir!

Sonuç olarak asıl şaşılması gereken, bugün; “Ben Müslüman’ım” diyenlerin, bu adamın yazılarını paylaşması, paylaşılan yazıları beğenmesi ve bu sistemin çarklarının dönmesine katkı sağlamasıdır! Oysa Hz Muhammed; " kişi sevdiği ile birliktedir, kişi kime benzerse onunla haşrolur" dememiş midir! Bu sevgi çocuklarıysa her şeye rağmen; Hz Muhammed'e hakaret eden bir adamın dinini yaymakla meşguller. 
Biz bu zihniyetin , "Bizim kınalı kuzulardansa elin danaları daha iyidir" şeklin maskelenmiş özenti bir zihniyet olduğunu düşünüyoruz. Elbette islam dorulara ve bilme karşı bir din değildir. Ancak biz ortada ibret alınacak bir ilim ya da teknoloji göremiyoruz ! Yoksa var mıydı? 

Her şeye rağmen, vaat edilen bir zamana kadar kâinatın tüm varlıkları inanç ve eylemlerinde izinlidir! Bu Allah’ın şefkatli ellerinde korunma altına alınmıştır. Yoksa Allah kendisine iman etmeyenlere bir bardak su bile vermezdi. Ama veriyor, Ancak bu oyunların artık sonu geliyor;

Kalbimiz her şeyi biliyor..!

Osho’nun suç dosyası, Amerika’dan kovulması ve tabi ki uyuşturucu ve sapkın cinsel tutkunluğu ile alakalı aşağıdaki İngilizce kaynaklardan yararlanabilirsiniz!

 

http://en.wikipedia.org/wiki/1984_Rajneeshee_bioterror_attack

http://www.enlightened-spirituality.org/rajneesh.html

http://gesswhoto.com/sheriff-wasco2.html

 

 

Kutay Bilgehan

 

 
Toplam blog
: 35
: 4626
Kayıt tarihi
: 15.01.13
 
 

İzmir doğumluyum, İstanbul'da yaşıyorum. Şirketlere, ' insan kaynakları ve bilişim teknolojileri'..