Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '07

 
Kategori
Tarih
 

Conk Bayırı'nda doğdu bu millet

Conk Bayırı'nda doğdu bu millet
 

Her asker düştüğünde yere Conk Bayırında, ben doğdum, sen doğdun, o doğdu, kısacası biz doğduk özgür bir vatanın toprağında. Her yükselen top gürlemesinde, kurşun sesinde ve askerlerin birbirine karışan çığlığında, Atatürk Türkiye'sinin temeli atıldı conk bayırında. O temelde, acı da olsa, açlık da olsa, sefalette olsa, kan da olsa ve en korkuncu ölüm de olsa, toplanmıştı ayırım yapılmadan herkes, kutsal bir bayrağın altında. Conk Bayırında doğduk hepimiz. Bütün dünya tanık oldu, bugünkü yıllar önceki doğuşumuza. Orada dinledi efsanenin baş öğretmeninden yedi düvel millet, vatanı için sıra sıra ölüme giden kahramanların hikayesini.

Kırmızıların en kırmızısını orada gördüler, dünyanın en mavi denizinde. Kalabalıkların çaresizliğini gördüler, tek başına top mermisini taşıyan bir askerin yüreğinde. Nasıl yardım ettiğini izlediler, mert bir Türk askerinin, savaşın ortasında düşman askerine gereğinde.

Her asker düştüğünde yere Conk Bayırında, çocuklar doğar özgürce kendi vatanında. Yollar yapılır, fabrikalar yükselir yüzyıllar sonra kutsal topraklarında. Okullarda yeni Mehmetçikler yetişir, isimleri, Ahmet , Veli, Süleyman, Kemal'de olsa. Torunlarıdır çünkü onlar, Conk Bayırında şehit olanların, vatanı kurtarmak için çareyi ölümde bulanların. Sakın üzülme şu an bulunduğun duruma çaresizce, tabi ki var tarihini unutarak gaflete kapılanların, Atatürk'ü bırakarak başka lider peşinde koşanların. Yeter bize yeni bir savaşta, sayıları az da olsa, ataları Conk bayırında şehit olanların.

Her asker düştüğünde yere Conk Bayırında, çiçekler açar şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda. Yüzyıllarca bıkmadan, usanmadan söylenir aynı nakarat. "Korkma sönmez, bu şafaklarda yüzen alsancak" diye dudaklarda. Sakın umutsuzluğa kapılma, bir bakarsın hiç ummadığın bir anda " Dağ başını duman alır" bütün dünya bu milletin nasılda bir anda aynı ay yıldızlı bayrak altında toplandığına şaşa kalır. Yeterki sahip çıkalım vatanımızın dağına, tepesine, çayırına. Sahiplenmelerine izin vermeyelim kimsenin, onbinlerce şehit verdiğimiz, özgürlüğümüzün kutsal sembolü Conk Bayırı'na.

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..