Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '13

 
Kategori
Söyleşi
 

Çöp Kamyonu Kanunu

Çöp Kamyonu Kanunu
 

Kaç kişi vardır, bu taksi şoförü kadar engin gönüllü...


Facebook'da   çevremizde olup bitenleri  gözlem  süzgecinden  geçirerek;  düşündüren,  silkeleyen  paylaşımlardan   biri,  yazımın  konusu ... Bir çok okuyan da, bu yazıyı görmüş ve paylaşmıştır  ama ben bir kez de burada kendi yorumlarımla birlikte yazmak istedim.   Duyarlı insanların giderek sayılarının azaldığı bir toplum olduğumuzu  yazılarımda sıkça dile getiriyorum. Duyarsız saygısız ve de hatta arsız manzaraların sergilendiği alanlardan biri de , trafik...  Sarı ışıkta çalınan kornalar,  sürekli şerit değiştirerek  sollama ile birlikte "sağlama" yapmalar,  hak ihlali yaptığı halde üste çıkmalar  ve sürekli  tartışma,küfür ve kavgalar... Uygar ülkelerde  görülmeyen ya da çok ender görülen  sevimsiz  görüntüler. 

Yazımın konusu olan,  trafik "maganda"ları , aslında toplumun her kesiminde,  her alanında mevcutlar. Mimar ve gazeteci Aydın Boysan'a ait olan bu anıdaki  şoför  kadar sabırlı, olgun, geniş görüşlü , evliya gibi  insanlar parmakla sayılacak kadar azaldı...  O  şoförün gösterdiği olgunluğu kaçımız gösterebiliriz, okuyunca karar verin... 

 Aydın Boysan   havaalanına giderken,  bindiği taksinin  önüne  aniden  siyah bir araba çıkmış. Taksi şoförü, arabayı diğer  arabaya çarpmaktan son anda kurtarmış.Siyah arabanın şoförü camdan başını çıkarıp  taksi şoförüne küfür etmeye başlamış.Taksi  şoförü ise dostça el sallayıp gülümsemiş diğerine.  Aydın Boysan sormuş"Neden bunu yaptınız?Adam neredeyse  ikimizi de hastanelik edecekti" Şoför   bana,   şimdi "çöp kamyonu kanunu" dediğim şeyi öğretti  diyor , Boysan. Pek çok insanın çöp kamyonu gibi olduğunu söylemiş, o bilge şoför.   "Her tarafta çöp dolu olarak dolaşıyorlar...   Öfke,kızgınlık,hayal kırıklıkları ile dolular, çöpleri biriktikçe bırakacak yer arıyorlar bazen sizin üstünüze de dökebilirler.  Kişisel  almayın, sadece gülümseyin. Onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin... Onların çöpünü alıp iş yerinize,evinize  veya sokaktaki insanlara dağıtmayın...

İşin ana fikri şu ki; başarılı insanlar çöp kamyonlarının günlerini mahvetmesine ve  ellerine geçirmesine izin vermezler.

Hayat sabahları pişmanlıkla uyanmak için çok kısa,  dolayısıyla;

Size iyi davranan insanları sevin, iyi davranmayanlar için dua edin..."

Gerçekten böyle bir olay yaşanmış mıdır, bu kadar  güzel bir insan; hele ki, İstanbul trafiğinde böylesine  ufku geniş kalabilmiş bir şoför  var mıdır  bilemiyorum.

Benim  ilgimi  çeken,  Aydın Boysan'ın,  "çöp kamyonu "  benzetmesi... 

Allah,    bu  kamyonlardan   uzak   tutsun;  hala    olabildiğince"  çöpsüz"  yaşamayı  becerebilenleri ...

Facebook'da,  böylesi anlamlı  ve  dikkat  çekici  paylaşımları için  Taibe  Öğretmen'e teşekkürler...

 
Toplam blog
: 307
: 1382
Kayıt tarihi
: 08.08.07
 
 

Emekli Türkçe öğretmeniyim.Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan, Atatürk Eğitim Enstitüsü ..