Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '15

 
Kategori
Felsefe
 

Cümle alem sana deli dese ne çıkar?

Cümle alem sana deli dese ne çıkar?
 

Her neredeysen her kiminleysen hangi yaştaysan, yaşamını değiştirmekle ilgili sadece bir düşünce uzaktasın demektir. Hakiki kişiliğin egonun çok ötesinde olduğu bilgisi sende açığa çıktıysa, yola çıkma vakti gelmiştir artık. Nefes aldığın her saniye, değişimle ilgili bir fırsat verebilirsin kendine . Duyularının direttiği  hissedişlerini yok edip, farklı bir açıdan bakmaya başlayabilirsin bu evrene.

Dünyada ancak hiçbir prensibe bağlı olmayanlar rahat ederler. Bulunduğun iyi olmayan hal devam ettikçe, hayır bekleme. Dengede ve dinginlik içinde değilsen, imtihanlara hazırlıklı ol.

Bu yolda biraz perişanlık çeksen ne çıkar ? Cümle alem seni rezil görse, sana deli dese ne çıkar? O’na vardıktan sonra hepsi uçar gider. Sivadan soyun. Kalbini dünyaya kaptırma. Bütün tanıdıklarını bir yana bırak. Evladını Rabbine emanet et. Sahibine teslim et. Dünya ile kalbini meşgul etme. Yanına Hak’tan gayri bir şey alma.

Ağır bir yük kaldırdığında, önemli bir iş başardığında, güzel bir kelam sarfettiğinde, kendinden bilme. Tüm tecelli edenlerde açığa çıkanın, Allah’ın kudretini olduğunu idrak et. Unutma ki insan Hakk’ ı andığı kadar erebilir.

Yolculuğa çıkmayan ilerleyemez. Ata binemez. Dolu dizgin gidemez. Önce bir yola koyul bakalım. Soyun bi güzelce. Özünün etrafındaki elbiselerden arın. Kalbinin zenginliğini hissedebilmek için  muhalefet sıfatını bırak, isyan bayrağını savur, at.

Boş gönül Allah’ın atölyesidir unutma. Gönlünü boş ve huzurlu tut. Bu altındır, bu gümüştür , bu odundur diye ayrımcılığa gitme. Bil ki taşla  altın, gümüşle toprak arasında bir fark yoktur.Herşey özü itibariyle aynıdır. Boşalt eteğinde ne varsa  boşaltabildiğin kadar ki kalbin marifet nuruyla yeniden doğsun. Kalbine nice evrenler dolsun. Şifa olsun. 

Ayperi Ferda Oral

Eğitimci Yazar 

 

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..