Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '07

 
Kategori
Sinema
 

D. G. A. F. S. 2- Kelebek Etkisi

D. G. A. F. S. 2- Kelebek Etkisi
 

Çocukken tuttuğu günlükleri okurken ilerde tekrar zamana yolculuk yaparak o anı tekrar yaşar Evan. Bu sayede bazı olayları değiştirebildiğini fark eder. Kızına taciz eden bir babaya sert bir uyarı yapar. Böylelikle kızın gelecekteki hayatını düzelteceğini umar. Ama her seferinde terslikler çıkar. Evan her değişiklikte kendisiyle beraber çevresindekilerin hayatlarını da olumsuz etkiler. Geçmişte yaptığı küçük oynamalar yüzünden sevdiği kız iyi aile kızı olabilirken, sokak kızı da olabiliyor. Kendisi çalışkan bir üniversiteli iken, sorumsuz birisi haline dönüşebiliyor.

Çin’de kanat çırpan bir kelebeğin yaptığı küçük dalgalar, domino taşlarının birbirini devirmesi gibi etki yaparak kilometrelerce ötede bir fırtınaya yol açacağını öne süren bilimsel bilgi üzerine kurulmuş bir film Kelebek Etkisi.

Filmin ülkemizde gösterime girdiğini hatırlayamıyorum. Girse de dikkat çekmedi. Ama ne zaman videosu çıktı insanlar bu filmin güzel olduğunun farkına vardı. Videosu o kadar ilgi gördü ki yapımcılar Kelebek Etkisi–2 filmini piyasaya sürdüler. Ama ilk filmde olduğu gibi ilgi çekmedi. Üstelik bu yeni yapımı videosu da kurtaramayacak gibi. Çünkü filmin başrol oyuncuları Ashton Kutcher ve Amy Smart ikinci filmde yoklar. Çok haklılar çünkü bazı filmler tadında kalmalıdır. Bu filmi seyredenler ikinci bir film beklemiyordu. Film güzel bir şekilde bitmişti.

Hepimizin geçmişinde kötü olaylar olmuştur. Zamanda bir yolculuk yapıp bu kötülükleri düzeltmek kim istemez? Benim birkaç düzelteceğim olayım var.

Videosu ilk çıktığında en çok satanlar listesinde bir numara oldu. Ben de daha önce duymadığım bu filmi almak istedim. Seyredince çok güzel buldum. Sürükleyici bir temposu ve merak uyandıracak kurgusu var. Hala arada bir canım sıkılınca Kelebek Etkisi veya Amerikan Güzeli filmlerinden birini alır seyrederim.

Filmi şu sıralar bir dergi yanında hediye olarak veriyor. İnsan yüksek para ödediği filmin eşantiyon olarak verilmesine üzülüyor. Tek tesellim bu filmi onlardan iki yıl önce izlemiş olmam. Ayrıca televizyonda da gösterildi.

Yoğun iş temposundan dolayı halen seyretmediyseniz alın, seyredin.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...