Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '12

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Dali'den sonra Hapip Aydoğdu Arete'de

Dali'den sonra Hapip Aydoğdu Arete'de
 

Aydoğdu'nun "Kendime Mektuplar" adlı eseri


Dali'den hemen sonra aynı mekanda sergi açmak cesaret ister.

Dali'den hemen sonra aynı mekanda sergi açmak cesaret ister. Yürek ister. Kendine ve sanatına güven ister. Gecenin karanlığını ay doğarken aydınlatan Ay(doğdu) Sürrelizmin yıldızı Dali'den hemen sonra aynı mekanda sergi açmak için "Soyut'un Güneşi" olması gerekir, ki öyledir, "Güneş yıldızların görünmesine engeldir" felsefesi güdülebilsin.

04 Şubat -28 Şubat tarihleri arasında ANKARA Arete Sanat Galerisi 'nde açık bulunacak olan "Zamanın Ruhu " adlı sergisinde, Aydoğdu'nun "Habip Kırmızısı" yerini pigment olarak kontrastı olan Yeşil'e bırakıyor. "Kendime Mektuplar" adlı "Avangart" çalışmasında yeşilin siyahla uyumu; ton değerleri güçlü, çok sayıda enerji dolu diyebileceğimiz kırmızı (Habip Kırmızısı) ve beyaz hareketler ile resmi boydan boya kucaklayan beyaz mobil çizginin yarattığı dengeli dağılımı gördükten sonra: Evet; "Habip Yeşili" yolda diyesim geliyor.

"Kırmızıdaki Ortadoğu" adlı çalışmada bu kez lacivert devreye giriyor. "Aspet Kıyamet"te gerçekten kıyamet kopuyor. 150.00x150.00 cm ebatındaki "Zorlanan Sınırlar" ile sergiye ad olan "Zamanın Ruhu"adlı eserleri de görünce "Habip Yeşili" iyiden iyiye belleğimde yer ediyor.

Serginin olmazsa olmazları ise kendi deyimi ile "Bir anlamda eksilterek tamamlanmış"Aspet Günlüğü" serisi olan kağıt üzerine akrilik, fırça kılı ve kuşkonmaz iğnesi gereçleri ile oluşturulan "Minimalist" çalışmalardır.

 

Sevgi var. Heyecan var. Emek var. Gönlünü koymuşluk var. Ancak herşeyden önce birikim var. Ustalık var Aydoğdu'nun çalışmalarında.

Emeğine saygı ile cesaretini kutluyorum sevgili dost.

 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..