Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Değmez...Heba Etme..

Değmez...Heba Etme..
 

Çıkmaz olduğunu farkettiysen bir yolun; ister başında ol ister ortasında hemen dön, "canım bunca zaman geldim  çok emek verdim artık dönersem emeğim boşa gider" deme!  İnatla, daha fazla  ilerleme!

Hareketleriyle, sözleriyle, hatta bakışıyla sana psikolojik şiddet uygulayan, sana kendini dünyada lüzumsuz değersiz bir nesneymişsin gibi hissettiren  zalim sevgiliyi,  Dünyanın en güzeli-yakışıklısı olsa da  sevmekte diretme!

Sana bağıran, azarlayan, kötü söz sarfeden kişinin yüzüne;  en sevgi dolu bakışlarla bakma!  Ona şirinlikler yapma ve yüzüne  gülme!

O "kalbindeki tahtın sahibi çok sevilen", çıkarmak istiyorsa sevda gömleğini sırtından,  hiçe sayıp onca yaşanılanı, paylaşılanı,"hoşça kal. Bitti." demişse sana,  ardından kendi   kendine Dünyayı dar etme. Gecelerini karanlık bir hapishane, kendini içinde müebbet mahkum eyleme. Yapma! 

Güzel bugünlerini hiç gelemeyecek güzel geleceğe, boş hayallere  kurban etme!

Sevgi tohumunu, taşlara ekip ziyan etme. Yazık..

Bazen, herşey ters gider ve "olmayacak" diye bağırır sezgiler.

Kazanamayacağını farkettiğin oyunu oynamakta diretme!  Kazansan da  çok çok ilerde günün birinde, -düşük ihtimal gerçi- başarını kutlayacak vakti, sağlığı ve gençliği bulamazsın. Bu uğurda tükettiklerini belki  bir daha telafi edemezsin.

Elinden gelmeyen konular vardır bazen. Kaderi yenemezsin. Yenemezsin. Yenemezsin. Aksini ispatlamak için,  değmeyecek biri uğruna ömrünü bitirme. Kendini çar çur etme!

Sen kıymetlisin. Sevgiyle yaratıldın. Çok özelsin ki;  Yaratan meleklerden üstün saymış seni. Birilerine çok kıymet veriyorsun ama sen de çok kıymetlisin unutma!  Tabii ki bu herkes senden aşağı anlamına gelmez  asla hiç kimseyi de kendine köle ya da padişah etme.

Gökyüzüne  bak her gece;  Evren illüzyonunda gördüğün her parlak  yıldız bir yanılsamadan ibaret. O görüntüler yıldızların belki yüzbinlerce ışık yılı öncesinde kalan görüntüleri. Şu anda onlar  ne durumda bilemezsin. Oysa sen, fiziken evrende zerre bile  değilken, ne kadar çok değer verilmiş sana. Bir gezegen, yeralttı, yer üstü canlı-cansız nimetler, bedenin ruhun ve manevi dünyadaki onca varlık, peygamberler, inançlar, erdemler... Bir de o harikulade hisler. Ne çok özenilmiş senin için..     

Sen bu kadar anlamlı, özel-güzel varedilen bir eserken,  kendini değmeyecek mevzular için heba etme.

Yapma!       

Değmez..

 
Toplam blog
: 148
: 384
Kayıt tarihi
: 21.09.07
 
 

Merhaba...  Üniversite mezunu Kamu İdaresinde  çalışan bir bayanım. Ankara'da iki oğlumla yaşıyorum..