Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Dersim'in "ruhu" CHP'nin içinde...

Dersim'in "ruhu" CHP'nin içinde...
 

internetten alınmıştır


Dersim CHP'den öç alıyor bir bakıma...Yıllar süren ince ve titiz bir çabayla CHP'ye yerleşen "Dersim'in ruhu" şimdi CHP'yi içerden içerden kemiriyor...

CHP giderek daha fazla Cumhuriyet'in kuruluş felsefesinden uzaklaşıyor...Bu uzaklaşma aynı zamanda Dersim'e yaklaştırıyor CHP'yi...Seyit Rıza'nın hayaleti, adeta CHP'nin duvarlarına yansımış durumda.

Bugün CHP'nin genel başkanı olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun Dersim'de CHP'nin yaptıklarını en iyi bilenlerden biri olduğuna kuşku yok...Kendisi bu konuda araştırmalar ve röportajlar yapmış biridir.

Nitekim, o zamanın Malatya Emniyet Müdürü olan İhsan Sabri Çağlayangil'in Dersimliler için söylediği: "mağaralarda fareler gibi öldüler" sözü de tüm Türkiye sathına Kemal Kılıçdaroğlu'nun röportajından yansımıştır.

Her ne kadar Deniz Baykal'ın yanında yardımcıyken, Onur Öymen'in, "Dersim'de de analar ağlamadı mı" sözünü alkışlamışsa da bu o günün gereği bir zorunlu tavır olabilir.

Herşeyin bir zamanı vardır...Önemli olan o zaman gelinceye kadar sabırlı olabilmektir...Sayın Kılıçdaroğlu bu sabrı göstermiştir...Ve sabrın sonunda CHP'nin postuna oturmuştur.

Bugün CHP, Türkiye ile "savaşan"ların kollandığı, terörist cenazelerinin teşyi edildiği ve Atatürk'ün resimlerinin duvarlardan indirildiği bir parti olmuştur.

Bunu en veciz şekilde ifade edenlerden biri de eski genel başkan Deniz Baykal olmuş...Deniz Baykal attığı twetinde, CHP'nin nasıl "terör yuvası" haline getirildiğinden şikayet etmiş...İşte o tweet:

"Şimdi siz, ATATÜRK'ün CHP'sini, mirasını, HDP bahçesi, Kandil şubesi, PKK sempatizanların adresi yaptınız."

Bir zamanlar, Stockholm sendromu ile CHP'nin paçalarına tutunanlar bugün o CHP'nin tepesine çıkmış durumdalar...CHP, varlık nedenenini kaybetmek üzeredir.

Belki de kaderin bir cilvesidir bu...Belki de ettiğini bulmanın bir başka şeklidir...Ama her ne olursa olsun sonuçta Cumhuriyet'i hakim kılmak için Dersim'i derdest eden CHP bugün Dersim'in ruhuna teslim olmuş durumdadır.

Acıdır ama gerçektir. CHP milletvekillerinin içinde HDP'lileri aratmayacak adamlar vardır...Atatürkün CHP'sinden geriye pek bir şey kalmamıştır.

CHP makus talihine doğru doludizgin gidiyor...Eğer, bir "kahraman" çıkıp dizginlerini eline geçirmezse...

Yaşı yetmişi geçmişken bu kahraman Deniz Baykal olur mu?

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..