Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '07

 
Kategori
Sinema
 

Destansı bir film

Destansı bir film
 

ABD’de çevrilen filmler, televizyon, video ve sinema için yapılırlar. Televizyon için yapılanlar genelde 2. ve 3. sınıf film grubuna girer. Videosu için yapılanlar ise iyi olmalarına rağmen iddialı olmadıkları için sinemalara girme cesareti gösteremezler. Nihayet sinema için yapılanları biliyorsunuz. Binlerce filmin arasından sıyrılarak ülkemizde gösterim şansı bulurlar.

Şimdi anlatacağım film ise yurdumuzda sinemalarda gösterilmeyen ama pek yakında videosu satışa çıkacak olan bir yapım.

1990 sonrası çıkan ve popüler filmlerle dalga geçen Hot Shots filminin bir öncü olarak yeni bir kategori açacağını kimse tahmin edemezdi. Bu filmden sonra devamı çekildi şu sıralar ise korku filmleri ile dalga geçen Scary Movie serileri çok meşhur. Scary Movie filminde emeği geçenler şimdi Epic Movie (Destansı Bir film) filmini yaptılar.

Bu filmden zevk almak için çok geniş bir film arşiviniz olmanız gerekiyor. Gönderme yapılan filmleri seyretmek maalesef gerekli. Da Vinci'nin Şifresi, Harry Potter, Narnia Günlükleri, X Man, Superman, Karaip Korsanları, Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Borat filmlerinin yanı sıra MTV kanalının sıkı takipçisi olmanız da gerekiyor. Zira Demi Moore’un genç kocası Ashton Kutcher’ın sunduğu bir şaka programı da filmde alaya alınıyor.

Daha önce bu tür filmi seyredenler bilirler, filmde gülmekten yerlere yatmışsınızdır, film bittikten sonra bir bakarsınız aklınızda bir tane bile espri kalmamış.

Dört genç yedikleri çikolatadan çıkan altın biletlerle Willy’nin çikolata fabrikasına gitmeye hak kazanırlar. Willy’nin eşsiz çikolatasının sırrını öğreneceklerdir. Ama onları içerde hiç hoş olaylar beklememektedir. Fabrikanın içerisinde dolapların birinden daha önce hiç görmedikleri garip canlıların yaşadığı Narnia’ya geçerler. Sonrası malum filmlerle ilgili komiklikler. Özellikle Karaip Korsanları filmi ile ilgili bölümler çok hoş. Benim en çok beğendiklerim ise gerçeğini severek seyrettiğim Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve Borat kısımları güzel olmuş.

Filmin sonunda akılda maalesef 2–3 espri kalıyor. En güzeli de tabi bana göre finalde Borat’ın yaptığı espri.

Bu türün sevenlerine kesinlikle tavsiye ediyorum. Dediğim filmleri seyretmeyenlerin zevk almayacağı gerçek. Not olarak, Scary Movie filmlerinin düzeyine kesinlikle yaklaşamamış tamamen ABD iç piyasası hedef alınarak yapılan bu filme sabah 6, akşama doğru 6, 5 veriyorum.

Yönetmen ve oyuncular mı? Boş verin gitsin.

Filmi satın almadan önce fragmanını seyrederek fikir sahibi olabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=Au1cizQiuZA

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...