Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '15

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Devrim’in temelinde Kadın vardır. Kadın özgürlük demektir.

Devrim’in temelinde Kadın vardır. Kadın özgürlük demektir.
 

Melda Türkeş ile birlikte bir anı


Devrim Gazetesi’nin yıldönümü gelmişti. Bir Anadolu Basınının Muğla’daki ayağı. Güçlü ve etkileyici bir duygu verir.

Devrim gazetemdir.

Bu kez duygu yüklü bir haberle yıldönümüne girdik. Bir yandan heyecan verirken, diğer yandan gazeteyi elleriyle büyüten, sevgiyle çoğaltan sevgili Melda ablamızı uğurlayacak, hayata veda edecekti.

Birkaç yıl önceydi. Devrim Gazetesi’nin tam da önündeydim. Aslı ve Melda abla arabayla geldiler. Duraksadılar, konuştuk.

İkisi de ağlamaklıydı. Doktordan geldiklerini, durumun iyi çıkmadığını, morallerinin bozuk olduğunu söylediler. Bir tedavi süreci başlayacaktı, bu önemli bir adımdı, konuştuk.

O gündür bu hastalığının peşinde koşmaktaydılar.

Hayata veda etti. Geçen hafta uğurladık, duygu yüklü. Hayatın en zor meselesi bu olsa gerek.

Güzel olan şeyleri yakalamamak için neden insanlar bu kadar direnir, hayatı çekilmez hale getirir?

Biz hayatın iyi güzellikleri ile dolu tarafına bakalım.

Melda Türkeş gazetemizin yıldızı, baş tacıydı. Çok yakışırdı geldiği anlar, çoğaltır. Sevgili Cem’de konuşmuş çalışanları ile yakından ilgilenir, dinlerdi. Sevgiyi hissettirirdi.

Devrim Muğla’ya bir ruh katmaktadır. Devrim, ilkeleri ve düşünceleri yaşatır. Devrim yolu bugünden yarına, geleceği, ışığı hissettirir.

Aynı düşüncelerimde direniyorum. Devrim bilinçli ellerle geleceğe hep taşınmalıdır. O nedenle şu ana dek yaşatılan bir gerçek geleceği de etkileyecektir. Bilinçli ellerde Devrim sahipleri Melda –Ünal Türkeş idi. Şimdi Ünal ağabeyin daha çok yükler biniyor omuzlarına. Devrim geleceğe bilinçli ellerde taşınmalıdır.

Herhangi bir gazeteden söz etmiyoruz. İlkeleri, tam doğrultuları, keskin hedefleri olan Cumhuriyet’in sarıp sarmaladığı kolları, toplumu bilinçlendiren, ışık salan bir Devrim’den ve Anadolu Basını’ndan söz ediyoruz. Anadolu’dan taçlandırılan tüm ülkeyi bağımsızlığa ve barışa, özgürlüğe ve zafere götüren Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ve izinden yürüyen kollarından biridir, Devrim. Duygularım. Gazetem Devrim.

O nedenle görevleri bir hayli yüklüdür. Basının özgürlüğü yansımalıdır, gazeteden.  Düşünceleri ve tarafsız haber alma özgürlüğünü tam olarak yansıtmalıdır.

Ülkemiz iktidarının yasakları koyduğu, yandaş basın yarattığı toplumda gitgide özgürlüklerimiz ve insan haklarına dayalı demokrasiye geçişimiz bir hayli iç ve dış odaklarca kuşatılırken, daralırken çemberimiz.

Ankara’nın göbeğinde canlarımız, halkımıza terör estirilirken, her bir birey olarak görevlerimiz pek çokken.

Birlik ve beraberliğe, sevgi ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Basının da önemli görevleri bulunmaktadır.

Bu bağlamda Devrim hep yoluna devam edecek, ışık tutmayı, toplumu aydınlatmayı görev kabul edecek, ilkelerinden ve ekolünden ödün vermeyecektir.

En çok sevinmekte olduğumuz şey Ünal Türkeş ağabeyimizin Muğla’da açılacak arşivi, Kütüphanesi oluşmakta.

Açılır, oluşur, birikir burada. Şadan hocamın Muğla yansa küllerinden çıkartır, Ünal Türkeş dostum, dediği. Arşivi bu denli önemli. O halde o arşive bu konuda uzman, dökümantasyon başkanı, arşivi geleceğe taşıyacak, önemini hissedecek, koruyacak, Muğla’ya olduğu gibi ülkenin gözlerine, ellerine açacak bir uzman kadrosu orada oluşmalıdır.

Devrim Muğla’da 56 . yaşına girdi.

Tüm bu başarıların ardındanki KADIN, sevgisini hissettiren KADIN, MELDA TÜRKEŞ idi.

Tekrar Türkeş ailesine Allah'tan rahmet diliyorum.Melda ablamız, nur içinde yatsın.

Devrim'in temelinde KADIN vardır. Devrim yıldönümünde bir kayıp, bir acıyı yaşadı.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..