Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Dondurma yememeli miyiz?

Dondurma yememeli miyiz?
 

Baharın gelmesiyle beraber yaza duyulan özlem de gitgide pekişmekte ve hepimizi yazın vazgeçilmezlerinden güneş, deniz, tatil ve dondurma heyecanı sarmankta. Güneş yüzünü bir gösterip bir kayboluyor, güney sahilleri ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı bile. Öğrenciler tatili şimdiden hesaplamaya başladılar, gün sayıyorlar. Ve havaların kısmen ısınmasını fırsat bilen dondurma üreticileri ürünlerini piyasaya çıkardılar...
Şu anda yaz özlemini bir an önce bastıracak seçeneklerden biri dondurma, büyük küçük herkesin beğenerek yediği ve zevk aldığı bir besin. Özellikle sıcakların arttığı şu dönemlerde serinleme ve susuzluğu giderme aracıymış gibi görünse de dikkatli olunmalı!

Dondurma, eğer yapım yeri ile ilgili bir sıkıntı yoksa gayet zararsızdır. Ancak serinlemek için bir an önce yemeğe çalışmak, ağızda eritmeden boğaz yolunu buz ile temas ettirmek, bu bölgedeki düzeni bozacaktır. Mevcut bakteri ve virüsler bu bozuk düzeni fırsat bilip üstünlüğü ele geçirmek için davranacak ve kıyasıya bir savaş peydah oluverecektir.

Çok hassas bir yapıya sahip olan bademciklerimiz, aynı zamanda vücudumuzun savunma sistemlerinin bir parçasıdır. Isı değişimlerinden ve enfeksiyonlardan kolaylıkla etkilenir. Boğazdaki bir tahriş, hasar, kısmen de olsa burayı da tutar. Genelde enfeksiyon çocuklarda ve Beta mikrobu da tabir edilen Beta Streptokok'larına aittir.

Beta Streptokok'larıyla enfekte olmuş bademcik iltihapları üzerinde önemle durulması, mutlaka doktor tarafından değerlendirilmesi gereken bir hastalıktır. Çocuk ateşler içinde yanar. Ateş çoğu zaman 39-40 dereceyi bulur. Bir an önce tedaviye başlanılmalı ve tedavi hastalık bulguları geçse dahi, 7 gün sürdürülmelidir. Aksi takdirde, bu mikrop kalbe vurabilir. İlerde çocuk için romatizmal kalp rahatsızlığına neden olabilir.

Dondurma yememeli miyiz?

Çocuklarımızı mikroplardan korumak için dondurma yedirmemek yanlış olur! Ancak onlara dondurmanın nasıl yeneceği konusunda öğütte bulunmalıyız. Devamı ve sorularınız için www.fatihcam.net

 
Toplam blog
: 68
: 4699
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Tıp doktoru ve iki senedir online sağlık danışma hizmeti veren  sitesinin yöneticisiyim. Sık ka..