Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Dünya Kadınlar Günün'de kadın !

Dünya Kadınlar Günün'de kadın !
 

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE, HAYVANLARDAN FARKLI GÖRÜLMEK DİLEK VE UMUDUMLA..


ABD

Aileleriyle yaşadıklarını paylaşamayan kızlardan biri de Crystal... 16 yaşındaki kız kendisine tecavüz eden erkeği mahkemenin delil yetersizliğinden bıraktığını ağlayarak anlatıyor ve internet dünyasını kullanarak yardım arıyor. Seks Saldırılarını Önleme Merkezi (RAINN) sorumlusu Scott Berkowitz, bu tip yeni nesil gençlerde tecavüze uğrayanların yarısından fazlasının 18 yaşın altında olduğunu söyledi.

Onbaşı Maria Lauterbach'in Deniz Kuvvetleri'nde görevli silah arkadaşı onbaşı Cesar Laurean tarafından tecavüze uğradıktan sonra öldürüldü. Resim (1) ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Jane Harman son olarak Los Angeles'daki askeri hastaneye ziyaret ettiğinde gözlemlerini şöyle aktardı ; "Hastanedeki kadınların %41'inin askeri görevlerini yerine getirdikleri sırasında taciz olaylarına kurban olduklarını duyunca ağzım açık kaldı . %21'i ise tecavüze uğramış.

BREZİLYA


Brezilya'da 9 yaşında bir kız çocuğu babasının tecavüzüne uğrayıp hamile kaldı! İkiz bebeklere hamile kalan kıza kürtaj yapıldı. Kürtaj, Katolik olan ülkede büyük yankı uyandırdı ve tartışma yarattı.

İNGİLTERE


İngiltere'de işkence ve tecavüz edilen küçük çocukların gömüldüğü iddiasıyla kazılan bir yetiştirme yurdu bahçesinden işkence aletleri ve kemikler çıktı.

FRANSA


Fransa'nın kuzeyindeki liman kenti Calais'de kaçak göçle ilgili röportaj yapan gazetecilik öğrencisi 31 yaşında Kanadalı bir genç kadına tecavüz edildi.

IRAK


ABD’li askerler Iraklı kadınlara tecavüz etti. (Resim 2 )

KADIN TİCARETİ

ABD'ye satılan, Bagram ve Guantanamo'da işkenceler gören sonra serbest bırakılan Muzzam Beg, kendisine işkence yapılırken duyduğu çığlıklardan kendi acısını unuttuğunu, çığlığın sahibinin Dr. Afiyet Sıddiki olduğunu söylüyor. Ekliyor: Gecenin karanlığını yaran ama kimsenin kulak vermediği bu çığlığın nereden geldiğini aradım. ABD üssünde işkenceye, tecavüze, dayağa, hakarete uğrayan tek kadın tutukludan geliyordu. Bu kadına tuvalet ihtiyacı bile herkesin gözü önünde, erkeklerin tuvaletlerini yaptığı yerde yaptırılıyordu." O kadının Dr. Sıddıki olduğu beş yıl sonra ortaya çıktı. İşkenceler sonunda bilincini kaybetmiş. Çocuklarının nerede olduğu hâlâ bilinmiyor. Kimse onu bu cehennemden kurtarmamış. Tamamen sahipsiz kalmış. Para ile alınıp satılan bir esir. 1972 Karaçi doğumlu. (Resim 3 ve 4 ) Dr. Afiyet Sıddıki, Pakistan kökenli bir kadın. Yakın çevresi tam beş yıldır onu arıyordu. Kaçırıldığında en küçüğü bir aylık, en büyüğü dört yaşında üç çocuğu da kendisiyle beraber kayboldu. Nerede? Pakistan'ın Karaçi kentinden İslamabad'a gidecek uçağa binmek için havaalanına giderken. Sonradan, Pakistan polisi tarafından gözaltına alındığı ve para karşılığı ABD'ye "satıldığı" ortaya çıktı. O da, Pakistan güvenlik güçlerinin ABD yönetimine sattığı 750 kişiden biri oldu.

TÜRKİYE

Tecavüz sonrası hamile kalan ve çocuk dünyaya getiren ve kaçtığı İstanbul'da erkek kardeşleri tarafından öldürüldü. (Resim 5)

İhanet ettiğine inanılan kadınlar, intihara zorlanıyor. İntihar olaylarında Batman kenti öne çıkıyor. BM kayıtlarına göre, 40 kadar kadın intihar etti. (Resim 6 )

GELİNEN SON NOKTA (!)

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Arıkan, mumyalar üzerinde yapılan arkeolojik araştırmaların, kadınların 3 bin yıldır şiddet gördüğünü ortaya koyduğunu belirtti. Ayrıca ; Dünyada her 3 kadından birinin şiddet mağduru olduğunu, 2 milyon kız çocuğunun fuhşa zorlandığını söyledi.

ABD'de 4 milyon kadının fiziksel şiddet gördüğünü, Irak'ta savaşın ilk yıllarında 20 bin kadına tecavüz edildiğini, Çin'de bir milyon kız çocuğunun, sırf kız oldukları için annelerinin karnındayken öldürüldüğünü anlatan Arıkan, doğu toplumlarında kız çocuklarının erken yaşta evlenmeye zorlandığını, töre cinayetlerine kurban gittiğini ifade etti.

DİKKAT !

Kadına yönelik her türlü şiddet, insan hakları ihlalidir. Zorla evlendirilme, zorla kısırlaştırılma, hamileliğin zorla sona erdirilmesi, başlık parası, fiziksel şiddetle, savaş ortamında sistematik tecavüz bu kapsamda değerlendirilmektedir.

Konya'da kocası tarafından dövülen 5 aylık hamile kadın hastaneye kaldırıldı. Burnu kırılan kadın ''2 çocuğum var ve gidecek yerim yok'' dedi ve kocasından şikayetçi olmadı. (Resim 7)

Son olarak da , siyasete alet edilen, bu konuda malzeme olarak kullanılan, mahalle baskısıyla , din korkusuyla sindirilen kadınları eklemek istiyorum. Bakırköy sahil şeridi boyunca; banklarda, kayalıklar üzerinde, ağaçların altında, başları sımsıkı bağlı olduğu halde (!) öpüşen gencecik kızlarımızın, bu baskıcı tutum yüzünden , her geçen gün biraz daha kendileri olmaktan uzaklaştıklarını söylemek istiyorum. İnanmayan gider ve görür.

İslâmi bir site kadınlara sesleniyor ;

“MÜSLÜMAN BACIM!!!
SENKi TESETTüRüNLE ALLAH KATINDA BüYüK BiR SAYGIYA VE BüYüK BiR şEREFE SAHiPSiN...KAFiRLERiN BU ŞEREFi ELiNDEN ALMASINA iZiN VERME!!!
TESETTÜRÜNÜ CANINDAN DEĞERLi BiL, O BiLiNÇLE YAŞA VE KORU.”

"Tesettür, İslama inanışın ve müslümanca düşünüşün simgesidir.
Müslüman kadının ilk bakışta anlaşılabilen tek ayırıcı vasfıdır. Müslüman kadını örtüsünden uzaklaştırmak, onu dininden uzaklaştırmanın ilk ve en mühim adımıdır. Bir kadın tesettürü ihmal edecek kadar bilinçsizleştirildiğin de artık onun İslami bir kişiliğinden söz etmek mümkün değildir." (Resim 8)

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ HAYIRLI UĞURLU OLSUN (!)

Saygılarımla.
8.MART.2009

Nur Zeynep Çelik.


* Araştırma ve resimler İnternet.
* Uluslararası dergiler.

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..